14 aprilie 2024
No menu items!

Scandalul deșeurilor periculoase din Parcul Industrial Brazi continuă

Cele mai vizualizate articole

După controlul efectuat de ministrul Mediului, joi dimineață, noaptea două camioane cu deșeuri periculoase au fost oprite de Garda de Mediu în timp ce se duceau la groapa de gunoi de la Boldești –Scăeni. 

Incineratorul de deșeuri medicale de la Brazi e la un pas de închidere, după ce Digi24.ro a prezentat felul în care sunt depozitate și arse zeci de tone de deșeuri medicale periculoase, inclusiv mâini și picioare amputate. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a verificat personal situația. A constatat că reclamațiile locuitorilor din zonă se confirmă și le-a dat administratorilor termen până în februarie să își rezolve problemele de poluare. În caz contrar, incinerarea și depozitarea deșeurilor în incinta parcului industrial Brazi va fi interzisă pe termen nedeterminat.

„Şi astăzi, cantităţile de deșeuri erau foarte mari. Depozitate haotic, peste tot și neconform cu legislaţia în vigoare. Deși avea obligația ca deșeurile medicale până la incinerare să fie depozitate în camera frigorifică, ele erau depozitate pe o platformă sub cerul liber. Deși avea obligația de a depozita pe o platformă betonată de 480 de mp, deșeurile erau depozitate pe o suprafață de zece ori mai mare, 5.000 de mp. Înţeleg din raportul Gărzii de Mediu că i-au fost trasate o serie de măsuri urgente operatorului economic cu termen până pe 15 februarie, iar în caz de neîndeplinire, propunerea este de suspendare a activității.

Am decis să trimit dosarul către organele de cercetare penală, fiind identificate abateri grave”, a declarat ministrul. Reprezentanții societății Ecoburn au venit cu alt punct de vedere, după controlul efectuat de către ministrul Mediului: ”Pe teritoriul societatii, respectiv in curtea societatii nu sunt depozitate deseuri medicale fapt concretizat chiar din imaginile publicate, acestea fiind depozitate exclusiv in spatiile special amenajate din interiorul cladirii, respectiv in camerele frigorifice functionale.

In imagini se observa deseuri provenite din activitati industriale care, in legislatia in vigoare nu trebuie depozitate in spatii frigorifice, acestea fiind ambalate – aceasta stare de fapt observandu-se in imaginile prezentate. In curtea societatii sunt depozitate exclusiv deseuri care, in conformitate cu dispozitiile legale, pot si/ sau se impune a fi depozitate in aer liber, acestea fiind aranjate in functie de caracteristicile fizico-chimice precum si categoria de deseuri din care fac parte, conform masurii impusa de autoritatea de mediu.

Mai mult de atat din imaginile publicate, contrar afirmatiilor publicate, se observa faptul ca societatea noastra face toate demersurile pentru indeplinire masurilor impuse in urma ultimului control, observandu-se o necorelare/nesuprapunere a imaginilor cu declaratiile aparute. Mentionam ca la data prezentei societatea se afla in perioada de conformare acordata de autoritatea de mediu pentru indeplinirea masurilor retinute in sarcina noastra cu ocazia ultimului control efectuat de aceasta”.

Și totuși vineri,17 ianuarie, dimineața, ministrul Mediului, Costel Alexe, se afla din nou în Prahova, în apropierea gropii de gunoi de la Boldești-Scăeni, unde Garda de Mediu a oprit două camioane care transportau deșeuri.

Există suspiciuni că printre deșeurile care urmau a ajunge la groapa de gunoi, sunt  și deșeuri medicale periculoase. Conform declarațiilor ministrului, după verificarea camioanelor, deșeurile aparțin aceleași societăți, Ecoburn, care a încercat să scape de ele, aruncându-le la groapa de gunoi în loc să fie incinerate, așa cum prevede legislația în vigoare și, mai ales, fiind domeniul de activitate al societății.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

MAȘINI DE EPOCĂ/ POVESTEA UNEI DUBIȚE VECHI, FOLOSITĂ LA CĂRĂTUL CARTOFILOR, TRANSFORMATĂ ÎNTR-O BIJUTERIE PE ROȚI

O dubiţă VW veche de 47 de ani, folosită de o familie din Harghita la căratul cartofilor, a fost...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies