9 august 2022
No menu items!

Judecătorii nu vor să mai muncească… fără pensiile speciale!

Cele mai vizualizate articole

Începând de astăzi, 23.01.2020, la Judecătoria Ploieşti și Judecătoria Câmpina se vor judeca doar cauzele urgente, ca măsură de protest faţă de iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu a magistraţilor.

Printr-un comunicat de presă, instanţele anunță în ce cauze, considerate ca fiind de urgență, vor judeca magistrații:

  • în materie penală- dosare cu măsuri preventive, cauzele date în competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, dosarele cu persoane private de libertate, dosarele în care s-au împlinit termenele de prescripţie ori urmează a se împlini în următoarele şase luni şi cererile de eliberare condiţionată.
  • în materie civilă- ordinele de protecţie, ordonanţele preşedinţiale, delegarea autorităţii părinteşti, cererile de suspendare provizorie a executării silite, cererile de evacuare pe procedură specială insituită de art. 1034-1049 Cod procedură civilă, cererile având ca obiect măsuri asiguratorii, asigurarea dovezilor şi încuviinţările de executare silită.

Totodată, Adunarea generală a judecătorilor a adoptat şi măsura susţinerii demersurilor efectuate de personalul auxiliar de specialitate din cadul instanţelor judecătoreşti pentru menţinerea pensiei de serviciu a acestei categorii profesionale.

Magistrații de la mai multe tribunale și curți de apel din țară au decis, de asemenea, să-și suspende activitatea, o decizie prin care se protestează față de eliminarea pensiilor de serviciu. Legea privind eliminarea pensiilor speciale va intra la vot în Camera Deputaților pe 28 ianuarie 2020.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

UN SALVAMAR A MURIT, ASTĂZI, PE LITORALUL ROMÂNESC ÎNCERCÃND SA SALVEZE UN TURIST

Astăzi, a fost arborat steagul roșu pe toate plajele din sudul litoralului românesc. Turiștii nu au ținut, însă, cont...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH