10 august 2022
No menu items!

Sinaia sub cod roșu

Cele mai vizualizate articole

Sinaia se află încă sub avertizare de cod portocaliu până la ora 18.00.

Conform precizărilor făcute de Marian Panait, city managerul orașului Sinaia, bilanțul pagubelor în urma viscolului de la Sinaia, se prezintă astfel: au fost înregistrate pagube materiale minore. Pe raza orașului Sinaia, SC Sinaia Forever SRL – societatea care prestează servicii de deszăpezire a intervenit timp de 10 ore cu 7 utilaje de deszăpezire și 10 oameni, utilizând material antiderapant: 22 tone de sare, 48 tone de griblură și 1 tonă de clorură lichidă.

Peste 50 de arbori căzuți în zona Furnica, pe Drumul Cotei 1400, în Cartierul Tirul cu Porumbei, pe domeniul Peleș. În acest moment echipe ale ISU Prahova, Salvamont Prahova, Salvamont Sinaia, SC Sinaia Forever SRL, Direcția Silvică Prahova – Ocolul Silvic Sinaia lucrează în vederea degajării părților carosabile de material lemnos. Ca urmare a căderilor de arbori, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în tot orașul, în timpul nopții, pentru aproximativ 35 minute, după care a fost reluată alimentarea utilizatorilor. Echipe ale SC Electrica Furnizare SA și SC General Meel SRL lucrează și în acest moment pentru remedierea situației și reluarea alimentării cu prioritate a utilizatorilor casnici, fiind încă afectate 13 linii de distribuție a energie electrice.

Cu privire la situația grupului de copii și profesori rămas blocat la Hotelul Cota 1400 Sinaia, împreună cu ISU Prahova, Salvamont Prahova, Salvamont Sinaia, Direcția Silvică Prahova – Ocolul Silvic Sinaia si SC Sinaia Forever SRL s-au luat toate măsurile ce se impun în vederea evacuării grupului din zona montană (degajarea și deszăpezirea carosabilului DC134 și coborărea grupului cu 1 șenilată, 2 UTV-uri și 1 autospecială de intervenție). Precizăm faptul că organizatorul grupului a hotărât să rămână la Cota 1400, deținând surse proprii de alimentare cu energie – generatoare.

 

Drumul Cota 1400 este închis circulației rutiere și va rămâne închis pâna la îmbunătățirea condițiilor meteo. Zona montană este afectată de lipsa alimentării cu energie electrică. Astfel, nicio instalație de transport pe cablu nu funcționează, vântul depășind 170 km/h la cota 2000. Cea mai gravă situație s-a înregistrat la Gondola Carp – cota 2000, unde rafalele de vânt de peste 200 km/h au smuls unul dintre pereții garajului și mai multe panouri ale stației de antrenare. Pe linia Gondolei Sinaia (Cota 1000 – Cota 1400) între pilonii 4 și 5, 3 arbori de mari dimensiuni au căzut peste cabluri. În zona stației inferioare – Cota 1000, aproximativ 15 arbori au fost doborâți de vânt, afectând zona de birouri, peronul de îmbarcare, parcarea. Se intervine pentru remedierea situației.

Toate școlile din oraș sunt închise din cauza viscolului, grădinițele rămânând deschise. Pe durata codului roșu și în prezent, primarul Vlad Oprea coordonează comitetul local pentru situații de urgență. Numărul total al persoanelor implicate în gestionarea situație de criză se ridică la peste 100 de voluntari publici, forțe de ordine, salvamontisti montani, personal tehnic, cadre medicale și voluntari.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Terenul și CET-ul Brazi pregătite să fie transmise primăriei Ploiești

Consiliul Județean Prahova a adoptat, azi, o hotărâre prin care a preluat de la Parcul Industrial Brazi terenul pe...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH