-1 C
Ploiești
-3.9 C
Câmpina
-5.3 C
Sinaia
-1.7 C
Mizil
17 februarie 2020
No menu items!

CÂȚI BĂRBAȚI POLITICI VOR SĂ SE ASCUNDĂ ÎN SPATELE DOAMNEI MĂDĂLINA LUPEA, FOSTUL PREFECT AL JUDEȚULUI?

Cele mai vizualizate articole

ARDE CASA PĂRINTELUI TĂNASE DE LA VALEA SCREZII

UPDATE : ORA 15.30 - INCENDIUL A FOST LICHIDAT. A ARS MANSARDA CASEI, PE O SUPRAFATA DE APROXIMATIV 240...

SENATORUL “ HOPA -MITICA” sau CUM A SCĂPAT PNL PRAHOVA DE RUȘINEA DE A-L AVEA PE EMANOIL SAVIN IN PARTID

Senatorul Emanoil Savin s-a răzgândit. Nu mai vrea in PNL. Dar,  nu se întoarce nici in PSD. Nu mai...

E OFICIAL : E EPIDEMIE DE GRIPA IN ROMÂNIA IN PRAHOVA SUNT 622 DE CAZURI CONFIRMATE CLINIC

Ministerul Sănătății a declarat oficial, astăzi, epidemie de gripă în România, după ce, Centrul Național de Supraveghere și Control...

TRAFIC BLOCAT IN TOTALITATE PE DN1A

La acesta ora traficul pe DN1 A, între localitatea prahoveana Cheia și limita cu județul Brașov este blocat in...

VOLO SE ÎNTOARCE LA PRIMARIE

Andrei Volosevici a semnat, astăzi , adeziunea la PNL și a anuntat ca va candida pentru un nou mandat...

Exista o vorbă foarte des uzitată: „În spatele unui bărbat puternic, stă o femeie și mai puternică”. Nimeni nu contrazice această sintagmă, toți zâmbesc îngăduitor și tac.

Când, însă, ne apropiem de o campanie electorală grea, care probabil va răsturna rolul forțelor politice din județ, marii bărbați din politica locală nu prea mai au chef să iasă în față și, mai ales, nu au curajul să-și asume un eventual insucces.

Așa se face că Mădălina Lupea, fostul prefect al județului Prahova în ultimii ani, a devenit foarte curtată de mai multe partide politice. Majoritatea îi cer să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean sau la Primăria Ploiești.

De ce? Pentru că sondajele de opinie au devoalat că prahovenii și ploieștenii nu mai vor să vadă PSD-ul și pe acoliții săi de la ALDE și PRO ROMÂNIA în nicio funcție decidentă. Și atunci, marii bărbați ai politicii locale au început să-i ceară Mădălinei Lupea să-și asume lupta și previzibilul insucces.

La PSD, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean ar trebui să candideze Bogdan Toader. Ar trebui. Dar mai vrea? Sondajele au arătat ca șansele sale sunt infime chiar și pentru a obține un onorant loc 2. Nici la Primăria Ploiești nu se mai înghesuie nimeni de la PSD. Cristian Ganea s-a lăudat 3 ani că va candida. George Botez s-a umflat în pene ani de zile la ședințele de consiliu. Ministrul Radu Oprea ieșise și el la încălzire pe la toate televiziunile. Acum, după anunțul intrării lui Andrei Volosevici în competiția electorală, s-a făcut liniște. Nimeni nu mai e cu mânuțele pe sus – „Vreau eu!”, „Ba eu!”.

La PRO ROMÂNIA e pustiu. Mai întâi s-a vorbit prin oraș despre o posibilă candidatură a fostului edil Iulian Bădescu pentru funcția de primar al Ploieștiului. Dar cum să candideze Bădescu, cel care are de dat prin hotărâre judecătorească 6 milioane de lei fix Primăriei. Cum să fii condamnat să plătești 6 milioane de lei Primăriei și să vrei să fii și candidat. Deci, nu se poate! Apoi s-a lăudat senatorul Emanoil Savin că va candida. Ultima informație din tabăra PRO ROMÂNIA e ca s-ar fi lămurit până și Victor Ponta ce non-valoare e Savin și i-a închis ușa în nas.

La ALDE… Cum care ALDE? Ce a mai rămas din partidul lui Tăriceanu, pe aici, prin Ploiești. Oameni care au rămas legați de partid ca să nu-și piardă funcțiile de consilieri locali și județeni. Deci, la ALDE nu se înghesuie nimeni la o candidatura uninominală. Dacă s-ar putea, s-ar înscrie și ei pe undeva, ascunși pe vreo listă, dar exclus să se afișeze cu sigla unui partid care nu trece de 5%.  Și uite așa, dintr-o întreagă pleiadă de bravi bărbați politici care aproape patru ani au umplut scaunele și funcțiile cu aroganțele lor, acum se dau loviți și îi cer Mădălinei Lupea să candideze.

„Fii bărbată, Zoe!”, ar spune Caragiale. „Fii bărbată, Mădălina!”, par a spune bărbații fricoși din politica prahoveană.

Mădălina Lupea nu a luat, încă, nicio decizie. Nu s-a înscris în niciun partid. Nu a închis, însă, nici usa discuțiilor și negocierilor politice.

Evaluează articolul

- Advertisement -
- Advertisement -

Cele mai noi știri

Pro România mizează la Ploiești pe Corina?

După ce l-au rejectat pe senatorul-primar Savin, se pare că Pro România Ploiești va avea pentru funcția de primar...

TÂNĂR DE 27 DE ANI GĂSIT MORT LA GHENA DE GUNOI

Un tânăr de 27 ani din Ploiești a fost găsit decedat într-un bloc turn din zona de sud a orașului. Polițiștii au fost sesizați că...

Bugetul pentru programul RABLA CLASIC depășește 400 de milioane de lei

Conform declarațiilor ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, bugetul pentru Rabla Clasic va fi de 405 milioane de lei: ”Această sumă ne va...

Alianța USR-PLUS și-a desemnat candidații pentru cele două municipii din Prahova

Cele două formațiuni politice, USR și PLUS, au decis cine vor fi competitorii pentru funcția de primar în cele două municipii din Prahova. Ambii candidați...

BRICI – CĂȚELUL NOROCOS

BRICI - CĂȚELUL NOROCOS Brici est un Bichon de 5 ani care , astăzi , a fost foarte norocos. El a căzut intr-un put adânc...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -