18 aprilie 2024
No menu items!

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII : IN CE CONDITII SE DECLARA CARANTINA INTR-O COMUNITATE

Cele mai vizualizate articole

 

În cazul in care se confirma mai mult de trei cazuri de infecție cu noul coronavirus, cu legătură epidemiologică între ele, în aceeași comunitate se poate decide declararea carantinei într-o comunitate – a anunatat Ministerul Sănătății prin Ordinul, emis in cursul zilei de azi, pentru instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei.

Conform documentului, se instituie măsura de carantină pentru toate persoanele asimptomatice care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă. Carantina va dura o perioadă de 14 zile și va fi organizată în spații special amenajate.

De asemenea, persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în localități din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă, se vor autoizola la domiciliu 14 zile, timp în care vor fi monitorizate de către direcțiile de sănătate publică și prin intermediul medicului de familie. Măsura se aplică și membrilor de familie care locuiesc la același domiciliu.

Persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu li se vor pune la dispoziție informații detaliate referitoare la măsurile de igienă individuală ce trebuie respectate în caz de epidemie.

Până în prezent, persoanele care vin din China continentala-Provincia Hubei(inclusiv orasul Wuhan), orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou din Provincia Zhejiangsau din una din cele 12 localități din Italia intră în carantină timp de 14 zile, în spații special destinate în acest scop, imediat după revenirea în România.

De asemenea, persoanele din alte provincii/orașe din China continentală și din alte localități din Regiunile Lombardia și Veneto intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat dupa revenirea în România.

La intrarea în carantină se efectuează un test pentru COVID-19 persoanelor asimptomatice venite din zonele afectate.

Persoanele pentru care se stabilește măsura de carantinare în spațiile special amenajate sau izolare la domiciliu au dreptul la concediu medical conform OUG 158 din 2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.

Ieșirea din carantină după o perioadă de 14 zile, cât și la externarea din spital dacă pacientul este clinic sănătos se va face după efectuarea a 2 teste negative pentru COVID-19 efectuate la un interval minim de 24 ore.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CAZ DRAMATIC ÎN PRAHOVA! O BEBELUŞĂ BĂTUTĂ CRUNT SE AFLĂ ÎN STARE GRAVĂ. SUEPECTĂ E CHIAR MAMA EI

Un caz dramatic petrecut în Prahova a ajuns pe masa procurorilor militari. O angajată a unei unități militare din...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies