20 mai 2024
No menu items!

FOSTUL MINISTRU AL MEDIULUI, GRATIELA GAVRILESCU, ACUZATA CA A CONDUS MINISTERUL CA UN SEF MAFIOT

Cele mai vizualizate articole

Fostul ministru al Mediului, Gratiela Gavrilescu, ploiesteanca, fost deputat ALDE, acum alaturi de Melescanu si PSD, este acuzata de catre deputatul liberal Roberta Anastase pentru dezastrul facut in mandatele de ministru, unde preocuparea pentru viata si sanatatea ploiestenilor si a prahovenilor a fost aproape nula, doar vorbe frumoase si atat! Ploiestiul a ajuns mai poluat dupa cei trei ani de ministeriat al Gratioasei! Iata ce declara deptatul liberal, Roberta Anastase, care de-a lungul acestor ultimi ani a luat pozitii, a facut interpelari la adresa ministresei, a facut declaratii publice de la microfonul Camerei Deputatilor, s-a luptat pentru a se gasi solutii pentru a stopa poluarea care a crescut incidenta cazurilor de cancer si boli respiratorii:
De ce ați ascuns populației grava poluare cu benzen din 2017, doamnă Grațiela Gavrilescu? De ce ați ales să conduceți ca un șef mafiot un minister atât de important?
Am participat la finele săptămânii trecute, la Ploiești, la prima dezbatere cu adevărat serioasă pe tema poluării. Nu mă așteptam la rezultate concrete, imediate, dar am remarcat că pentru prima oară, la aceeași masa, dincolo de orgolii, concurență economică, rivalități politice sau administrative, ne-am reunit pentru o cauză comună: limitarea efectelor poluării în Prahova. A reușit presa să ne reunească într-o formulă complexă, ceea ce ar fi trebuit să facă instituțiile care supraveghează și (teoretic) sancționează unde și când este cazul. Cu mult mai important decât ceea ce s-a discutat acolo, a fost ceea ce cred oamenii, prahovenii în rândul cărora a crescut incidența cazurilor de cancer și a altor boli respiratorii. Este important ce simt oamenii, cum au perceput această dezbatere.
Vă mărturisesc că am urmărit cu aceeași atenție atât ce au discutat cei aflați la dezbatere, cât și ce ne-au transmis oamenii prin comentariile de la transmisiunea live. Cele mai multe semnale au fost: ”O discuție inutilă, pentru că doar la vorbe suntem buni. Nimic nu se va schimba, nimic nu se va face concret.” Și cum am putea să îi contrazicem, când ei sunt cei care au dreptate? Trecutul o demonstrează. Asta nu înseamnă că o să ne complacem în tăcere, în tăinuiri, în inacțiune. Veți vedea că se poate!
De-a lungul ultimilor 3 ani de mandat am avut numeroase luări de poziție, declarații publice și interpelări, în urma cărora nu s-a schimbat nimic. Răspunsurile au fost evazive sau deloc, așa cum și presa semnalează. Am văzut la întâlnirea de vineri cum pune problema șeful de aproape un deceniu al Ministerului Mediului, ploieșteanca Grațiela Gavrilescu – totul a fost perfect, situația e roz, oamenii sunt panicați cam degeaba.
Îmi este cât se poate de clar că este momentul să schimbăm abordarea.În primul rând, solicit public câteva răspunsuri clare, pornind de la cazul tăinuirii depășirii pragului maxim anual la poluarea cu benzen în anul 2017. Ce s-a întâmplat? De ce populația nu a fost informată? Ce măsuri au fost luate? Au fost respectate protocoalele impuse de lege, inclusiv directivele europene, pentru astfel de situații? Au fost identificați autorii/autorul? Aveați nu doar obligația morală, ci și pe aceea legală de a informa cetățenii, dar ați ales să o ignorați. De ce? Ce v-a oprit?
Dincolo de discuțiile formale sau informale, din ceea ce am înțeles la dezbatere că se intenționează, aștept oficial de la Garda de Mediu și APM Prahova, dar și de la doamna deputat Grațiela Gavrilescu, fost ministrul al Mediului, explicații.
Da, doamna Gavrilescu, în cazul în care vă dați ochii peste cap mimând neînțelegerea, mă refer la ceea ce am aflat cu stupoare din presă: ”La finalul anului 2017, în aglomerarea urbană Ploiești, a fost înregistrată depășirea pragului maxim anual la poluarea cu benzen (…) Autoritățile au ales să funcționeze precum clanurile mafiote, aplicând ”omerta” și încălcând flagrant obligațiile legale exprese referitoare la informarea populației.”
De ce ați instituit „omerta” în toate cele patru mandate consecutive pe care le-ați avut ca ministru al Mediului? De ce ați ales să conduceți ca un șef mafiot un minister atât de important? Sunteți mulțumită acum, la finalul mandatelor, că ați plecat din fruntea ministerului lăsând Prahova pe primul loc la incidența bolilor care au ca posibilă cauză poluarea? O spun date statistice, nu eu. Cum veți răspunde pentru asta?
Eu cred cu tărie că adevărații poluatori trebuie să plătească, și vor începe să o facă! La fel trebuie să suporte consecințele funcționarii complici – de la ministru, la ultimul funcționar care a preferat să-și mute privirea în altă parte, în loc să ia atitudine. Sunt în egală măsură responsabili pentru transformarea Ploieștiului și Prahovei în zone capcană pentru sănătatea locuitorilor. A venit timpul să se facă lumină”.

3.8/5 - (5 votes)

Evaluează articolul

3.8/5 - (5 votes)

Cele mai noi știri

MOTOCICLIST GRAV RĂNIT LA POIENARII BURCHII. VINE ELICOPTERUL SMURD

Un grav accident rutier a avut loc, in această seară, în comuna Poienarii Burchii. Din primele date, o motocicletă a...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies