1 decembrie 2023
No menu items!

Iese cu păruială la PSD? Nu s-a mai ales noul președinte al Senatului!

Oare șoferul lui Voicu nu mai e pe placul PSD?

Cele mai vizualizate articole

Senatorii trebuiau să își aleagă miercuri noul președinte, după demisia lui Teodor Meleșcanu, favorit fiind Șerban Nicolae (PSD), însă social-democrații, care au cel mai mare grup parlamentar, au decis amânarea deciziei. Oficial, pesediștii susțin că Nicolae, preferat de senatorii PSD, în detrimentul prahoveanului Radu Oprea, trebuie să fie votat în CEX-ul partidului, care va avea loc vineri.

Oare adevărul e altul? O fi ieșit ceva scandal după ce media a reamintit derapajele senatorului, fost pupător de ”moaște” ale lui Ion Iliescu și șofer al condamnatului Cătălin Voicu, nemaivorbind de modul în care se exprimă în public?

Cine este Șerban Nicolae, care se vrea al doilea om în stat?

În iunie 2011, Şerban Nicolae îl aştepta pe Cătălin Voicu la poarta Penitenciarului Rahova, acesta din urmă ieşind din arestul preventiv. Şerban Nicolae avea să-şi întărească poziţia de apărător al corupţilor la începutul lui ianuarie 2017, atunci când PSD îl pune în fruntea Comisiei Juridice din Parlament. Aici, acesta introduce mai multe amendamente şi propuneri controversate, printre care şi amendamentul la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoarea cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă ar fi urmat să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului. La începutul lunii aprilie 2017, Şerban Nicolae l-a jignit în repetate rânduri pe senatorul USR Mihai Goţiu, la care s-a referit ca fiind „analfabet“, „prost“, sau „nespălat“.

La sfârşitul anului 2017, în şedinţa Parlamentului în care se votau modificările la Legile Justiţiei, Şerban Nicolae a avut o ieşire deplasată la deputata USR Cosette Chichirău, făcând-o „proastă”, şi afirmând că „am o poză în care dvs faceţi sex anal”. Social-democratul declara în cadrul dezbaterilor privind declararea zilei de 26 Octombrie – Ziua Mişcării de Rezistenţă Armată Anticomunistă, că partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României. El a mai spus că încercarea de schimbare a stăpânului sovietic cu stăpânul american nu era cu nimic mai bună şi a susţinut că Stalin şi Churchill au fost în egală măsură doi criminali.

În octombrie 2019 acesta a făcut mai multe referinţe la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Mai întâi, într-o postare pe Facebook, acesta s-a referit la şeful Statului ca „gauleiter” – apelativ folosit pentru un conducător al unui district din Germania nazistă sau al unui teritoriu aflat sub ocupaţie nazistă. O săptămâna mai târziu acesta spunea despre Klaus Iohannis că încearcă „exterminarea PSD-iştilor pe un model de acum 70-80 de ani”, făcând trimitere la acţiunile naziştilor. Afirmaţiile sale au fost apoi condamnate de Institutul Naţional Elie Wiesel, care a atenţionat că asemenea declaraţii „îndepărtează România de valorile şi principiile democraţiei”.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

CRIZA GUNOAIELOR VA ÎNCETA! DE MÂINE ÎNCEPE COLECTAREA DEŞEURILOR, SUSŢINE PREFECTURA

Criza gunoaielor care a afectat, în ultima perioadă, 84 de localităţi ale judeţului Prahova, inclusiv municipiul Ploieşti, se va...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH