24 iunie 2024
No menu items!

Pentru prima dată în România o Filarmonică lansează un DVD producție proprie!

Cele mai vizualizate articole

Concertul a fost înregistrat în 2018, iar lansarea se va face printr-un nou concert al capodoperei lui Carl Orff!

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiești au prezentat prima realizare digitală în producție proprie. Este vorba de cantatata scenică, semnată de Carl Orff, ”Carmina Burana”. DVD-ul va fi lansat oficial cu prilejul concertului de vineri, 6 martie, care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde melomanii vor asculta cantata, de data aceasta sub bagheta dirijorului Jin Wang. Peste 120 de artiști vor face parte din distribuția concertului, vorbim aici de orchestra simfonică a filarmonicii, soliștii Cristina Oltean – soprană, Cezar Ouatu – contratenor şi Alexandru Constantin – bariton, Corul Filarmonicii “Oltenia” din Craiova, Corul Filarmonicii ”Paul Constantinescu”, condus de dirijorul Eduard Dinu și Corul de Copii “Allegrezza” al Colegiului de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești, coordonat de dirijor Amalia Secrețianu.

Referitor la DVD-ul realizat, în premieră, integral de o filarmonică din România, directorul instituției, dirijorul Vlad Mateescu, a dorit să mulțumească tuturor celor care au colaborat la realizarea acestuia. Vorbim aici de dirijorul orchestrei simfonice Tiberiu Soare, soliștii contratenorul Cezar Ouatu, soprana Ramona Păun și baritonul Ştefan Ignat, Corul Academic al Filarmonicii Oltenia și Corul de Copii al Colegiului de Artă “Carmen Sylva”. Proiectul a fost susținut material de BES România, prin amabilitatea Doamnei Martha Maria Mocanu.

Spectacolul de vineri va fi la rândul său înregistrat, iar Filarmonica are deja în pregătire alte lansări de DVD-uri, inclusiv cu muzică de jazz. Pentru melomani, care rar au prilejul să asculte live această pagină a muzicii universale- reamintim că vorbim de un spectacol cu 120 de artiști pe scenă- s-au pus deja în vânzare bilete. Preţul unui bilet este de 70 de lei – întreg, 50 lei – pensionari și 20 de lei (elevi și studenți). Vă puteţi achiziţiona bilete atât online, de pe site-ul www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi de la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti și de la standul special amenajat în AFI Ploiești, iar în seara concertului direct de la Casa Sindicatelor, începând cu ora 18.00.

4.5/5 - (2 votes)

Evaluează articolul

4.5/5 - (2 votes)

Cele mai noi știri

INCENDIU LA HOTELUL VIGO DIN PLOIEŞTI

Un incendiu a izbucnit, azi, la hotelul Vigo de pe Boulevardul Independenței din Ploieşti. Incendiul a afectat un motor electric...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies