28 mai 2022
No menu items!

Pentru prima dată în România o Filarmonică lansează un DVD producție proprie!

Cele mai vizualizate articole

Concertul a fost înregistrat în 2018, iar lansarea se va face printr-un nou concert al capodoperei lui Carl Orff!

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiești au prezentat prima realizare digitală în producție proprie. Este vorba de cantatata scenică, semnată de Carl Orff, ”Carmina Burana”. DVD-ul va fi lansat oficial cu prilejul concertului de vineri, 6 martie, care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde melomanii vor asculta cantata, de data aceasta sub bagheta dirijorului Jin Wang. Peste 120 de artiști vor face parte din distribuția concertului, vorbim aici de orchestra simfonică a filarmonicii, soliștii Cristina Oltean – soprană, Cezar Ouatu – contratenor şi Alexandru Constantin – bariton, Corul Filarmonicii “Oltenia” din Craiova, Corul Filarmonicii ”Paul Constantinescu”, condus de dirijorul Eduard Dinu și Corul de Copii “Allegrezza” al Colegiului de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești, coordonat de dirijor Amalia Secrețianu.

Referitor la DVD-ul realizat, în premieră, integral de o filarmonică din România, directorul instituției, dirijorul Vlad Mateescu, a dorit să mulțumească tuturor celor care au colaborat la realizarea acestuia. Vorbim aici de dirijorul orchestrei simfonice Tiberiu Soare, soliștii contratenorul Cezar Ouatu, soprana Ramona Păun și baritonul Ştefan Ignat, Corul Academic al Filarmonicii Oltenia și Corul de Copii al Colegiului de Artă “Carmen Sylva”. Proiectul a fost susținut material de BES România, prin amabilitatea Doamnei Martha Maria Mocanu.

Spectacolul de vineri va fi la rândul său înregistrat, iar Filarmonica are deja în pregătire alte lansări de DVD-uri, inclusiv cu muzică de jazz. Pentru melomani, care rar au prilejul să asculte live această pagină a muzicii universale- reamintim că vorbim de un spectacol cu 120 de artiști pe scenă- s-au pus deja în vânzare bilete. Preţul unui bilet este de 70 de lei – întreg, 50 lei – pensionari și 20 de lei (elevi și studenți). Vă puteţi achiziţiona bilete atât online, de pe site-ul www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi de la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti și de la standul special amenajat în AFI Ploiești, iar în seara concertului direct de la Casa Sindicatelor, începând cu ora 18.00.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PERCHEZIŢII ÎN PRAHOVA ŞI DÂMBOVIŢA LA CONTRABANDIŞTI CU ŢIGĂRI- VIDEO

La acest moment, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova pun în executare 13 mandate de percheziție domiciliară...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH