29 noiembrie 2023
No menu items!

MUZEUL LUVRU DIN PARIS S- A ÎNCHIS DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI. ALEGERILE LOCALE, ÎNSĂ, SE VOR ORGANIZA CONFORM AGENDEI ELECTORALE.

Cele mai vizualizate articole

In fața epidemiei de coronavirus care se propagă tot mai mult și mai repede, în Franța fiind infectate până în prezent 130 de persoane, autoritățile de la Paris au decis să ia măsuri radicale. Au fost interzise adunările mai mari de 5.000 de persoane în spații închise iar manifestările în spații deschise dar cu risc de propagare a coronavirusului, sunt de asemenea interzise.
Tinând cont de măsurile anunțate de guvern, a fost anulat semi-maratonul Parisului, prevăzut duminică întâi martie, Salonul agriculturii din capitala Franței și-a închis porțile cu o zi mai devreme, carnavalul de la Annecy de week-endul viitor a fost anulat, la fel și uriașul salon al imobiliarului de la Cannes. In fine, angajații muzeului Luvru, îngrijorați de posibila extindere a epidemiei, au discutat cu direcția instituției culturale toată dimineața de duminică, lăsând astfel vizitatorii afară. Luvrul este cel mai vizitat muzeu din lume iar anul trecut i-au trecut pragul aproape 10 milioane de oameni.

In departamentul Oise din nordul Parisului, principalul focar al epidemiei franceze cu coronavirus, s-au interzis toate adunările publice, inclusiv slujbele în biserici iar școlile rămân închise luni. In schimb, meciurile de fotbal din week-end au fost menținute dar s-a interzis jucătorilor să-și dea mâna înainte și după meci. De asemenea, pentru moment sunt menținute alegerile locale din Franța, programate în 15 și 22 martie.

In Hexagon, autoritățile au anunțat sâmbătă că epidemia cu Covid-19 a trecut de la stadiul 1 la stadiul 2 pe o scară de 3. Guvernul încearcă să amâne cât mai mult trecerea la stadiul ultim pentru a evita aglomerațiile în spitale unde pentru moment se înghesuie bolnavii de gripă sezonieră. Epidemia acesteia este însă pe terminate, lucru care va permite personalului medical să se repună pe picioare și să se concentreze apoi pe noul flagel.
In total, până duminică, Franța înregistrase 130 de persoane contaminate cu noul coronavirus, două decese din cauza acestuia, 9 persoane în stare gravă și internate în spitale și, în fine, 12 pacienți vindecați, a anunțat RFI .

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

AVARIE PE O MAGISTRALĂ A TERMO PLOIEŞTI. PESTE 1.700 DE APARTAMENTE- FĂRĂ CĂLDURĂ ŞI APĂ CALDĂ

O avarie s-a produs pe o magistrală a Termo Ploieşti, peste 1.700 de apartamente din municipiu fiind, la ora...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH