10 august 2022
No menu items!

Vaticanul a luat o decizie fara precedent

Cele mai vizualizate articole

Reprezentantii papei Francisc au anuntat ca, anul acesta, slujbele din Saptamana Sfanta, care precede Pastele catolic, se vor desfasura fara public, in contextul pandemiei COVID-19. Decizia este una fara precedent in timpurile moderne si nu elimina posibilitatea unei slujbe de Pasti cu public. Anuntul a fost facut sambata, pe site-ul oficial al Sfantului Scaun.

„Prefectura Administratiei Pontificale anunta ca, din cauza crizei de sanatate publica globala, toate liturghiile din Saptamana Sfanta vor avea loc fara prezenta fizica a credinciosilor”, se arata in acest anunt.

De asemenea, cel putin pana in Duminica Pastelui, 12 aprilie, toate audientele pe care papa le tine in fiecare miercuri, precum si rugaciunea „Angelus”, de duminica, vor fi difuzate online, la fel ca in ultimele saptamani. Manifestarile din Saptamana Sfanta sunt unele dintre cele mai importante din anul catolic, peste tot in lume. Totusi, in contextul in care, la nivel global, au murit peste 5.000 de persoane din cauza COVID-19, este posibil ca multe dioceze sa ia masuri similare, invitand credinciosii sa urmareasca slujbele online, la radio sau TV.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Terenul și CET-ul Brazi pregătite să fie transmise primăriei Ploiești

Consiliul Județean Prahova a adoptat, azi, o hotărâre prin care a preluat de la Parcul Industrial Brazi terenul pe...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH