24 iunie 2024
No menu items!

Programul Rabla incepe de astazi! Ministerul Mediului cauta o solutie pentru un sistem online!

Cele mai vizualizate articole

Ministerul Mediului, prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), a anuntat ca, marti, demareaza programul Rabla Clasic, care anul acesta are cel mai mare buget din intreaga sa existenta, 405 milioane de lei, precum si cel mai mare numar de beneficiari din ultimii 15 ani, in jur de 60.000.

Are cel mai mare buget de cand exista programul: 405 milioane de lei. Va avea cel mai mare numar de beneficiari din ultimii 15 ani: se estimeaza ca in jur de 60.000. Valoarea primei de casare ramane la 6.500 de lei (1.350 de euro). Aceasta prima poate sa creasca cu inca 1.000 de lei daca masina pe care o alege beneficiarul are pragul de emisii de 96 de g de CO2 per km. Incepand de marti, 17 martie 2020, de la ora 13:00, oricine doreste sa achizitioneze o masina putin poluanta poate sa se adreseze unuia dintre dealerii autorizati. Programul vine cu mai multe noutati, una fiind o premiera absoluta: posibilitatea de a achizitiona motociclete„, a informat Ministerul Mediului.

De asemenea, s-a introdus un eco-bonus nou in Rabla Clasic de anul acesta: valoarea lui este de 1.000 de lei, care se pot adauga la cei 6.500 de lei, in cazul in care este aleasa o masina cu sistem GPL sau GNC.

Incercam, chiar si in aceste momente grele, sa sustinem politicile de mediu, sa va sprijinim pe voi si sa ne respectam promisiunile. Trebuie sa fim atenti in aceasta perioada si sa evitam cat se poate suprapunerea celor doi factori care ne pot afecta: coronavirus si calitatea aerului. Daca v-ati uitat in ultimele zile pe starea aerului din Romania, poate ati observat ca aceasta a fost una foarte buna. Insa am ajuns sa atingem aceasta stare doar pentru ca izolarea ne-a facut pe multi dintre noi sa ne parcam masinile si sa ramanem acasa. Ganditi-va cum ar fi sa avem aceleasi date de aer intr-o perioada de activitate normala. Eu cred ca se poate„, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului.

In prezent, echipa de la AFM lucreaza la modificarea procedurii, astfel incat prezenta fizica a beneficiarului la sediul dealerului sa nu mai fie necesara.

Avand in vedere conditiile speciale in care ne regasim, le-am cerut colegilor mei de la AFM sa analizeze posibilitatea de transmitere digitalizata a documentelor in cadrul programului. Sper ca in zilele care urmeaza sa avem gata un sistem online si sa puteti parcurge aproape toti pasii de acasa„, a adaugat Costel Alexe.

De asemenea, s-a decis, inclusiv, cresterea eco-bonusului pentru masinile hibride conventional (cele care nu se incarca la priza) de la 1.700 de lei la 2.500 de lei.

Pasii pe care trebuie sa ii urmeze un beneficiar al programului Rabla Clasic: sa obtina de la dealeri cererea de inscriere in program, aceasta avand o valabilitate de pana la 120 de zile; Apoi, in 30 de zile de la obtinerea cererii, beneficiarul trebuie sa caseze autovehiculul vechi; Dupa care, in cadrul celor 90 de zile care au mai ramas, cetatenii trebuie sa incheie formalitatile de achizitie a masinii.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INCENDIU LA HOTELUL VIGO DIN PLOIEŞTI

Un incendiu a izbucnit, azi, la hotelul Vigo de pe Boulevardul Independenței din Ploieşti. Incendiul a afectat un motor electric...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies