9 august 2022
No menu items!

PHILADELPHIA 1918 – DOVADA UTILITĂȚII DISTANȚĂRII SOCIALE

Cele mai vizualizate articole

Postul de televiziune CNN a transmis zilele trecute un reportaj cutremurator despre povestea infectării locuitorilor din Philadelphia cu virusul H1N1, cunoscut sub denumirea de  gripa spaniola” și pentru ca autoritățile nu anulat o parada o jumătate de milion de oameni au fost infectați și 16.000 de oameni au murit. Este o lecție de viața despre necesitatea acceptării suspendării tuturor evenimentelor care reunesc mulți oameni și a importantei distantarii sociale.

CNN : PHILADELPHIA NU A ANULAT O PARADA IN 1918. REZULTATUL A FOST DEVASTATOR. ( Leah Asmelash-15 Martie 2020)

Infecțiile cu noul coronavirus au avut ca efect in întreaga țara amânarea unor evenimente foarte importante. Totul, de la NBA la concerte, cursuri universitare și școlare au fost afectate. Lumea s-a întrebat: „toate aceste anulări au fost necesare ?” Răspunsul este „da”. Uitați-va la exemplul Philadelphia -1918 și răspândirea gripei.

Cum a lovit gripa aviară Philadelphia? In Septembrie 1918, Philadelphia a ținut o parada planificata „Liberty Loan” pentru a promova bonduri guvernamentale lansate pentru cheltuielile cauzate de primul război mondial. Dar parada a avut loc când pandemia numita popular „gripa spaniola” – virusul H1N1, sosise in orașul cu 1,7 milioane de locuitori. Virusul a străbătut lumea între anii 1918-1919. Aproximativ o treime din întreaga populație a lumii (aproximativ 500 milioane de oameni) a fost infectata cu virusul și aproximativ 50 milioane de oameni au murit, conform Centrului Mondial pentru Controlul și Prevenirea Epidemiilor (CDC). Nu exista vaccin împotriva virusului.

Virusul a intrat in SUA după primăvara anului 1918 prin personalul militar, conform CDC. Cum trupele SUA soseau din primul război mondial, cazurile au început sa apăra in orașe ca Boston. Virusul a intrat in Philadelphia in 19 septembrie 1918 când nava Philadelphia Navy Iard a acostat 600 de marinari infectați cu virusul. Philadelphia nu a anulat parada Liberty Loan, stabilită la ceva mai mult de o saptamana după aceea. Gândită ca un efort patriotic al vremurilor de război, parada programată pe 28 Septembrie, a adus împreuna 200 000 de cetățeni din Philadelphia. Trei zile mai târziu, au fost detectate 635 de cazuri noi in Philadelphia. Philadelphia a fost unul dintre cele mai lovite orașe din SUA. Mai mult de 12 000 de oameni au murit in 6 săptămâni, iar in termen de 6 luni, numarul total al celor care au murit a fost de aproximativ 16 000, înregistrând aproape jumătate de milion de îmbolnăviri. Parada nu este de blamat, totuși, alți factori care au contribuit la propagarea virusului au fost numărul mare de populație și condițiile precare de munca și de viața. Totuși, este un exemplu, cu ceea ce nu trebuie sa faci in timpul unei pandemii, conform CDC.

St.Louis, de exemplu, si- a anulat parada, in timp de Philadelphia nu a anulat-o. In final, numărul morților din Șt.Louis nu s-a ridicat peste 700 conform CDC.  Acest exemplu, arată beneficiul anulării adunărilor cu mulți oameni și al implementării măsurilor de „distanță socială” in timpul pandemiilor, conform CDC.

In SUA , aproximativ 675 000 de oameni au murit din cele 22 milioane câți au contractat virusul.

Astfel, dacă mai multe orașe și- ar anula paradele de St.Patrick’s day, ar însemna ca țin cont de episodul Philadelphia 1918. Dacă acest exemplu ne arată ceva, ne arata ca astfel de anulări pot salva vieți.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

UN SALVAMAR A MURIT, ASTĂZI, PE LITORALUL ROMÂNESC ÎNCERCÃND SA SALVEZE UN TURIST

Astăzi, a fost arborat steagul roșu pe toate plajele din sudul litoralului românesc. Turiștii nu au ținut, însă, cont...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH