30 noiembrie 2023
No menu items!

Prahova sub cod galben! Sud-Vestul României sub cod portocaliu!

Cele mai vizualizate articole

Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ninsori valabil de luni ora 2:00 pana miercuri la ora 10.00 in 12 judete din Oltenia, Muntenia si Banat. ANM a transmis si doua coduri galbene pentru restul tarii.

In Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului si Carpatii Meridionali temporar va ninge abundent (30 – 50 l pe metru patrat), iar stratul de zapada va fi consistent.Vantul va sufla cu 40 – 50 km /h, iar in Carpatii Meridionali, in judetele Olt si Teleorman, precum si in sudul judetelor Valcea si Arges rafalele vor ajunge la 60 – 70 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea semnificativa a vizibilitatii.

Codul portocaliu va fi in vigoare de luni ora 2.00 pana miercuri la ora 10.00, total sau partial in judetele Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Mehedinti, Dolj, Valcea, Olt, Arges, Teleorman si Brasov.

Duminica la ora 13.00 va intra in vigoare o atentionare meteo valabila pana luni la ora 2:00, care anunta ninsori moderate in zona Carpatilor Orientali si in Carpatii Meridionali, dar si strat de zapada nou depus consistent. Vantul va avea intensificari mai ales in zona inalta cu viteze de 60 – 70 km/h.

In acelasi timp, vor intra in vigoare doua avertizari cod galben.

Prima avertizare cod galben incepe luni la ora 2:00 si expira marti la ora 22:00, anuntand in Dobrogea si in jumatatea estica a Munteniei intensificari ale vantului cu viteze de 55-75 km /h. Temporar se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare cu depunere de strat de zapada, dar trecator si ploaie, favorizand formarea poleiului.

Cea de-a doua avertizare cod galben va intra in vigoare tot luni la ora 2:00 si va expira marti la ora 22.00, anuntand in zona Carpatilor Orientali si a Muntilor Apuseni, precum si in sudul Transilvaniei ninsori moderate cantitativ si strat de zapada pe alocuri consistent. Vantul va prezenta intensificari cu viteze de 50 – 60 km/h, iar in zona inalta montana rafalele vor depasi 70 – 90 km/ h, viscolind ninsoarea.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ACCIDENT STUPID PE DJ 100B! CUM A MURIT UN BĂRBAT DE 30 DE ANI

Un accident rutier mortal a avut loc în această seară pe DJ 100B, în afara localităţii Bărăitaru. Din cercetări a...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH