21 aprilie 2024
No menu items!

Ratele la bănci pot fi amânate pentru cel mult 9 luni! Se așteaptă normele de aplicare!

Cele mai vizualizate articole

Ministrul Finanțelor a anunțat joi că ratele la bănci pot fi suspendate la cererea debitorului – persoană fizică sau juridică – pentru o perioadă de la una până la nouă luni, dar durata pe care se suspendă nu va depăși data de 31.12 2020. Florin Cîţu a precizat că măsura îi privește pe cei care au fost afectați „direct sau indirect” de măsurile luate în contextul pandemiei de COVID-19, iar solicitarea se poate face până la sfârșitul stării de urgență.

De la data intrării în vigoare a OUG se poate suspenda plata ratelor cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020. Se aplică atât persoanelor fizice cât și juridice. Însă debitorul poate solicita amânarea și o lună sau două luni. Este posibil să fie persoane sau companii care să dorească să amâne plata ratelor pe 1 sau 2, 3 luni„, a declarat Florin Cîțu.

De această măsură beneficiază toate persoanele fizice și juridice care au fost afectate direct sau indirect de pandemia de coronavirus, a subliniat ministrul Finanțelor.

Cine poate să acceseze? Având în vedere că decizia a venit în urma pandemiei de coronavirus, iar decizia BNR se referă la persoanele afectate de această criză, am introdus un articol care stipulează că se aplica tuturor celor care au fost afectați direct sau indirect de pandemie. Ce înseamnă direct e foarte clar, indirect vom preciza în normele de aplicare a OUG. Dar în România cam toți am fost afectați„, a precizat Cîțu.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

“Excursia Anului”- 550 de elevi sinăieni vor petrece o zi la București

“Cu bucurie și entuziasm, am pregătit “Excursia Anului 2024”. Este deja o tradiție ca în preajma Sărbătorii Paștelui, să...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies