24 iunie 2024
No menu items!

SANCONFIND CONFIRMA INFECTAREA UNUI MEDIC ȘI EXISTENȚA A ALTOR TREI PERSOANE CU SIMPTOME DE COVID-19

Cele mai vizualizate articole

Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina, unde a fost semnalat primul caz de medic infectat cu noul coronavirus din județul Prahova, a anunțat printr-un comunicat de presa existența a altor trei persoane simptomatice care au fost in contact cu medicul infectat.

” Centrul Medical SanConfind se confruntă în mod direct cu pandemia de coronavirus. În concordanță cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR), vă informăm că, în cursul zilei de ieri, a fost confirmată infecția cu coronavirus a unui cadru medical. Imediat ce s-a comunicat rezultatul, conducerea SanConfind, în colaborare cu DSP Prahova, a efectuat, în aceeași zi, ancheta epidemiologică corespunzătoare. Conform metodologiei naționale, au fost identificați contacții apropiați și au intrat în izolare pentru 14 zile de la data contactului direct cu persoana infectată. 

Dintre contacți, trei persoane sunt simptomatice și acestora li se efectueaza testul RT-PCR. De precizat că în urma anchetei epidemiologice nu s-a putut identifica sursa infectării medicului în cauză. SanConfind are comandate 300 de teste rapide pentru testarea angajaților și se va trece la evaluarea serologicăperiodică a acestora prin identificarea IgG si IgM anti SARS-CoV-2. Astfel vom cunoaște cine a Dtrecut asimptomatic prin infecție. Aceasta evaluare nu substitutie metodologia naționalăde indicație de testare prin RT-PCR pentru persoanele simptomatice.

Tot etajul pe care funcționează Secția de Obstetrică-Ginecologie, Neonatologia și ATI, spații, echipamente, suprafețe, cazarmament, vor face obiectul unei ample acțiuni de igienizare și dezinfecție, conform standardelor internaționale existente și a celor conexe pandemiei. De altfel, unitatea noastră, acreditată de ANMCS cu nivelul II de încredere (având 83,64% din indicatorii de evaluare îndepliniți), se conformează și chiar excelează cu privire la criteriile de siguranță: circuite funcționale corecte, 7 lifturi, echipamente de diagnostic și tratament, filtre Hepa în spațiile cu risc crescut ( ATI, blocul operator, sterilizare).

Restul activităților din SanConfind se desfășoară normal: laborator de analize, imagistică medicală, cabinete medicale de specialitate (inclusiv neurologie, ortopedie, diabet, pediatrie, morfologii fetale), call center, sterilizare, recepții, recuperare medicală, în funcție de pacienții care vin pentru tratament.

Asiguram atât personalul medical, cât și pacienți/clienții noștri că nu există risc de răspândire a infecției virale, având în vedere curățenia existentă și măsurile suplimentare luate dupădeclararea stării de urgență: filtru la accesul în unitate, dezinfecție încălțăminte, dezinfecție mâini, evaluare conform metodologiei, măsurarea temperaturii, folosirea de măști de unică folosință și/sau reutilizabile, mănuși de protecție, halate de protecție, vizier, după caz, restricționarea mișcării personalului în zona în care este angajat, pe baza cartelei magnetice de acces.

În funcție de starea de sănătate a contacților direcți izolați la domiciliu în aceste zile și de contextul transmiterii comunitare, care nu poate fi ignorat, Secția de Obstetrică-Ginecologie își va relua activitatea începand cu 6 aprilie 2020.”- se precizeaza in comunicatul de presa emis de Spitalul Sanconfind din Poiana Câmpina.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INCENDIU LA HOTELUL VIGO DIN PLOIEŞTI

Un incendiu a izbucnit, azi, la hotelul Vigo de pe Boulevardul Independenței din Ploieşti. Incendiul a afectat un motor electric...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies