27 iulie 2021
No menu items!

SANCONFIND CONFIRMA INFECTAREA UNUI MEDIC ȘI EXISTENȚA A ALTOR TREI PERSOANE CU SIMPTOME DE COVID-19

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina, unde a fost semnalat primul caz de medic infectat cu noul coronavirus din județul Prahova, a anunțat printr-un comunicat de presa existența a altor trei persoane simptomatice care au fost in contact cu medicul infectat.

” Centrul Medical SanConfind se confruntă în mod direct cu pandemia de coronavirus. În concordanță cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR), vă informăm că, în cursul zilei de ieri, a fost confirmată infecția cu coronavirus a unui cadru medical. Imediat ce s-a comunicat rezultatul, conducerea SanConfind, în colaborare cu DSP Prahova, a efectuat, în aceeași zi, ancheta epidemiologică corespunzătoare. Conform metodologiei naționale, au fost identificați contacții apropiați și au intrat în izolare pentru 14 zile de la data contactului direct cu persoana infectată. 

Dintre contacți, trei persoane sunt simptomatice și acestora li se efectueaza testul RT-PCR. De precizat că în urma anchetei epidemiologice nu s-a putut identifica sursa infectării medicului în cauză. SanConfind are comandate 300 de teste rapide pentru testarea angajaților și se va trece la evaluarea serologicăperiodică a acestora prin identificarea IgG si IgM anti SARS-CoV-2. Astfel vom cunoaște cine a Dtrecut asimptomatic prin infecție. Aceasta evaluare nu substitutie metodologia naționalăde indicație de testare prin RT-PCR pentru persoanele simptomatice.

Tot etajul pe care funcționează Secția de Obstetrică-Ginecologie, Neonatologia și ATI, spații, echipamente, suprafețe, cazarmament, vor face obiectul unei ample acțiuni de igienizare și dezinfecție, conform standardelor internaționale existente și a celor conexe pandemiei. De altfel, unitatea noastră, acreditată de ANMCS cu nivelul II de încredere (având 83,64% din indicatorii de evaluare îndepliniți), se conformează și chiar excelează cu privire la criteriile de siguranță: circuite funcționale corecte, 7 lifturi, echipamente de diagnostic și tratament, filtre Hepa în spațiile cu risc crescut ( ATI, blocul operator, sterilizare).

Restul activităților din SanConfind se desfășoară normal: laborator de analize, imagistică medicală, cabinete medicale de specialitate (inclusiv neurologie, ortopedie, diabet, pediatrie, morfologii fetale), call center, sterilizare, recepții, recuperare medicală, în funcție de pacienții care vin pentru tratament.

Asiguram atât personalul medical, cât și pacienți/clienții noștri că nu există risc de răspândire a infecției virale, având în vedere curățenia existentă și măsurile suplimentare luate dupădeclararea stării de urgență: filtru la accesul în unitate, dezinfecție încălțăminte, dezinfecție mâini, evaluare conform metodologiei, măsurarea temperaturii, folosirea de măști de unică folosință și/sau reutilizabile, mănuși de protecție, halate de protecție, vizier, după caz, restricționarea mișcării personalului în zona în care este angajat, pe baza cartelei magnetice de acces.

În funcție de starea de sănătate a contacților direcți izolați la domiciliu în aceste zile și de contextul transmiterii comunitare, care nu poate fi ignorat, Secția de Obstetrică-Ginecologie își va relua activitatea începand cu 6 aprilie 2020.”- se precizeaza in comunicatul de presa emis de Spitalul Sanconfind din Poiana Câmpina.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Juniorul României, David Popovici, la 2 sutimi de medalie!

O finală extraordinară a celui mai tânăr component al echipei olimpice din România. David Popovici a fost la... 2...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH