9 august 2022
No menu items!

MANDATELE ACTUALILOR PRIMARI VOR FI PRELUNGITE. ALEGERILE LOCALE VOR AVEA LOC NU MAI TÂRZIU DE 31 DECEMBRIE 2020

Cele mai vizualizate articole

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat in deschiderea ședinței de Guvern, astăzi,  că alegerile locale vor fi amânate, iar mandatul actualilor aleși locali va fi prelungit pâna cel târziu la sfârșitul anului.  Alegerile locale vor fi organizate , în consecinta, nu mai târziu de 31 decembrie.

Raluca Turcan a precizat  ca, in contextul pandemiei de coronavirus, nu se pot desfasura alegerile locale programate, conform calendarului electoral,  sa se desfășoare in aceasta vara, cel mai probabil in luna iunie.

„In aceasta situatie de criza nu se pot desfasura alegeri, alegerile trebuie desfasurate intr-un context sigur. AEP, MAI si Ministerul Dezvoltarii au initiat un proiect de OUG de prelungire a mandatelor alesilor locali pana nu mai tarziu de 31 decembrie”, a spus Raluca Turcan.

Ea a precizat ca proiectul prevede si simplificarea procedurii pentru pregatirea alegerilor in sensul in care partidele si candidatii sa prezinte ” o singura lista de sustinatori si sa se depuna un numar minim de 25.000 de semnaturi dintre care 500 din fiecare judet si 1.000 din Bucuresti.”

Conform actului normativ, la depunerea candidaturilor partidele, alianțele politice sau electorale pot opta ca, în locul depunerii listelor de susținători, să facă dovada depunerii în contul bancar deschis pentru campania electorală a unor contribuții electorale în valoare de cel puțin 50 de salarii de bază minime brute pe țara.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

UN SALVAMAR A MURIT, ASTĂZI, PE LITORALUL ROMÂNESC ÎNCERCÃND SA SALVEZE UN TURIST

Astăzi, a fost arborat steagul roșu pe toate plajele din sudul litoralului românesc. Turiștii nu au ținut, însă, cont...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH