21 mai 2022
No menu items!

Starea de urgență se va prelungi cu încă o lună!

Cele mai vizualizate articole

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat astăzi că va lua decizia de a prelungi cu încă 30 de zile Starea de Urgență!

A avut loc o sedinta de bilant intermediar. Am dorit sa tragem primele concluzii, sa vedem cum au fost puse in practica masurile, am evaluat impactul lor si cum trebuie conduse lucrurile in urmatoarele saptamani. In comparatie cu alte tari, cresterea numarului de persoane afectate nu a fost asa de mare, ca de ex in Italia sau Spania. Noi, din timp, am luat masuri foarte ferme. Nu este momentul sa ne relaxam. Evolutia epidemiei depinde de felul in care respectam indicatiile autoritatilor. Daca le respectam, este posibil sa nu avem o crestere foarte mare. Nu suntem inca la varful epidemiei, in niciun caz nu este momentul sa ne relaxam. Sa fim atenti, sa nu ne panicam. Va fi nevoie de prelungirea starii de urgenta. Am solicitat guvernului sa vina cu propuneri, in cursul acestei saptamani vom elabora textul decretului, la inceputul saptamanii viitoare voi emite un nou decret, care va prelungi starea de urgenta inca o luna de zile, pentru a tine epidemia sub control”, a precizat Iohannis.

Acesta a mai anuntaa ca vor sosi inca 2 milioane si jumatate de masti pentru medici, aproximativ 500 de mii pentru fortele de ordine, aprox 8 milioane de masti pentru populatie. Vor veni in zilele urmatoare aproximativ 500.000 de combinezoane pentru personalul medical. de asemenea, Romania va trimite o echipa in Italia, zona Milano – 11 medici si 6 asistenti medicali.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CEZAR OUATU ŞI GABRIEL DOROBANŢU CONCERTEAZĂ, ÎN ACEASTĂ SEARĂ, LA ZILELE PLOIEŞTIULUI

Zilele Orașului Ploiești revin după o pauză de 2 ani, pe scena evenimentului urmând să evolueze artiști români de...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH