29 noiembrie 2023
No menu items!

Bâte, cuțite, sticle incendiare… găsite la o acțiune în forță a poliției! 33 de sancțiuni contravenționale și 11 persoane reținute pentru 24 de ore!

Cele mai vizualizate articole

Astăzi, 9 aprilie, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a fost organizată și executată o acțiune cu efective mărite, în cartierele Mimiu și Bereasca, la care au participat peste 190 de forțe de ordine publică, în scopul verificării modului de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă, prin ordonanțele militare, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.
Totodată, având în vedere evenimentul produs pe strada Palanca din Ploiești, în data de 30 martie a.c., când mai multe persoane au tulburat ordinea și liniștea publică, prin participarea la un conflict și ar fi săvârșit fapte de lovire sau alte violențe, distrugere și amenințare, au fost puse în executare 7 mandate de percheziție la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea acestor infracțiuni.

La activități au participat 123 de polițiști, 50 de jandarmi, 14 militari M.Ap.N. și 10 polițiști locali, constituiți în 40 de dispozitive de ordine și siguranță publică și puncte de verificare.
De la locațiile vizate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe obiecte contondente, precum: săbii, topoare, macete, bâte, cuțite, cagule și sticle incendiare. 13 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.
În urma administrării probatoriului, 11 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentate unității de parchet cu propunere legală.
Forțele de ordine dispuse în zonele sus-menționate, au legitimat peste 400 de persoane și au controlat 273 de autovehicule, fiind aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, dintre care 25 au fost pentru nerespectarea retricțiilor de circulație și 8 pentru alte abateri (Legea nr. 61/1991, OUG 195/2002, Legea 12/1990).Valoarea sancțiunilor se ridică la peste 51.000 de lei. Cu ocazia controalelor efectuate au fost confiscate și 620 de țigarete în valoare de 650 de lei.
La acțiune au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploiești. Activitățile au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

AVARIE PE O MAGISTRALĂ A TERMO PLOIEŞTI. PESTE 1.700 DE APARTAMENTE- FĂRĂ CĂLDURĂ ŞI APĂ CALDĂ

O avarie s-a produs pe o magistrală a Termo Ploieşti, peste 1.700 de apartamente din municipiu fiind, la ora...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH