9 august 2022
No menu items!

Deputatul PNL, Răzvan Prișcă, îi solicită ministrului Economiei să găsească o soluție pentru cetățenii racordați la sistemul de termoficare!

Cele mai vizualizate articole

Deputatul liberal Răzvan Prișcă a transmis Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Daniel Popescu, o interpelare referitoare  la măsurile ce se vor putea lua pentru cetățenii care sunt conectați la sistemul de termoficare. Asta în contextul în care din 2021 autoritățile publice nu mai pot subvenționa costul gigacaloriei, astfel cetățenii fiind nevoiți să suporte integral tariful gigacaloriei, care a crescut substanțial în ultimii doi ani. De asemenea, o altă problemă, care duce și ea la un tarif mare al gigacaloriei, este vechimea centralelor termice și a infrastructurii sistemelor de termoficare. Amintim că în urmă cu câțiva ani, Ploieștiul era orașul cu cel mai mic tarif al gigacaloriei, dar acum tariful este unul dintre cele mai mari din țară. Vă prezentăm scrisoarea adresată de deputatul liberal  prahovean, Răzvan Prișcă ministrului Economiei:

Stimate Domnule Ministru,

După cum știți, Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 aprilie 2018, însă aceasta a fost amânată atât în 2018, cât și în 2019, prin OUG. Conform OUG  din 2019, executivul a amâna intrarea în vigoare a Legii nr.196/2016 până în 2021. Ținând cont de faptul că autoritățile publice locale nu vor mai putea subvenționa prețul  gigacaloriei, urmare a intrării în vigoare a legii în 2021, impactul asupra veniturilor cetățenilor va fi unul substanţial.

Având în vedere acest aspect vă rog să îmi comunicați următoarele:

– Ce măsuri veți lua pentru diminuarea impactului pe care intrarea în vigoare a legii îl va avea asupra veniturilor cetățenilor care se vor găsi în situația de a suporta întreg prețul gigacaloriei.

– Ce strategie aveți în vederea modernizării sistemelor de termoficare din România.

Solicit răspuns scris”.

Cu deosebită considerație,

Răzvan PRIŞCĂ – Deputat PNL

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

UN SALVAMAR A MURIT, ASTĂZI, PE LITORALUL ROMÂNESC ÎNCERCÃND SA SALVEZE UN TURIST

Astăzi, a fost arborat steagul roșu pe toate plajele din sudul litoralului românesc. Turiștii nu au ținut, însă, cont...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH