29 noiembrie 2023
No menu items!

Piețele agroalimentare rămân deschise! Operatorii economici pot prelungi programul de funcționare în zilele de joi, vineri și sâmbătă premergătoare celor două sărbători pascale!

Exportul de produse agroalimentare este suspendat pe toată perioada stării de urgență!

Cele mai vizualizate articole

Piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență, strict pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol, cu obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. În zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități.Unitățile fitofarmaceutice rămân deschise pe perioada stării de urgență, personalul acestora având obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Pe perioada stării de urgență se interzice/se suspendă exportul pentru produsele agroalimentare din lista prevăzută în anexa nr.2 a ordonanței militare.Procedurile de export a produselor agroalimentare aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe militare, se suspendă pe perioada stării de urgență.

Ultima Ordonanță Militară permite circulația celor care își desfășoară activitatea în domeniul piscicol și apicol. Tot în această ordonanță se prevede că românii pot ieși din locuință pentru achiziția de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule și servicii de reparații auto(în declarația pe propria răspundere, persoanele menționează ca motiv deplasarea în interes profesional/ ca motiv, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor).

Zborurile dinspre și către Spania rămân suspendate pentru încă 14 zile, începând cu data de 14 aprilie.

De asemenea se prelungește pe întreaga perioadă a stării de urgență, închiderea temporară – totală sau parțială – a punctelor de trecere a frontierei de stat, stabilită prin Hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr.8/2020 și nr.12/2020. Punctele de trecere a frontierei de stat româno-ungare prin care se permite intrarea în România sunt următoarele: Cenad, Nădlac, Turnu, Vărșand, Salonta, Borș, Săcuieni, Urziceni și Petea. Prin punctele de trecere a frontierei de stat româno-ungare se permite și intrarea/ieșirea lucrătorilor transfrontalieri cu mașini și utilaje agricole.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

AVARIE PE O MAGISTRALĂ A TERMO PLOIEŞTI. PESTE 1.700 DE APARTAMENTE- FĂRĂ CĂLDURĂ ŞI APĂ CALDĂ

O avarie s-a produs pe o magistrală a Termo Ploieşti, peste 1.700 de apartamente din municipiu fiind, la ora...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH