27 ianuarie 2022
No menu items!

30 DE GOSPODĂRII AU FOST INUNDATE, LA AZUGA, ÎN ZONA ÎN CARE, IERI, S-A PRODUS O ALUNECARE DE TEREN!

Cele mai vizualizate articole

În urma alunecării de teren de la Azuga, de vineri seară, care a pus în risc 130 de persoane, autoritățile au găsit soluții pentru 40 de femei și copii, care au fost cazate la o pensiune, iar 90 de persoane au rămas la sala de sport sau s-au cazat la rude. În această dimineață, echipaje mixte formate din pompieri, lucrători de la SGA Prahova, Direcția Silvică, Agenția de Protecție a Mediului acționează pentru degajarea albiei râului și eliberarea cursului apei.

Conform datelor de la Ministerul Mediului, alunecarea de versant pe malul stâng al râului Azuga a opturat albia pe o lungime de 70-80 metri și are o înălțime de aproximativ 3 metri. Localizarea alunecării este în zona străzii Umbroasa, la circa 3 km aval de secțiunea Stația Hidrometrică Azuga, care este situată în dreptul pârtiei Sorica. Alunecarea a ajuns până la casele de pe malul drept, locuitorii acestora fiind deja evacuați. Aceasta conține și material lemnos din fondul forestier de pe versantul care a alunecat. 15 pompieri cu 2 motopompe și mai multe mijloace de intervenție acționează la această oră pentru scoaterea apei din curți și pentru spargerea digului creat în albia râului.

Pe timpul nopții strada Umbroasa a fost inundata împreuna cu cele 30 de gospodării, deoarece pământul și copacii aduși de alunecarea de teren au creat un baraj pe cursul râului Azuga.

Galerie foto: IMAGINI ȘOCANTE DE LA LOCUL DEZASTRULUI

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Depistat de polițiști cu un certificat de vaccinare al unei alte persoane

La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 17:30, în timp ce acționau pe raza municipiului Ploieşti, în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH