15 august 2022
No menu items!

30 DE GOSPODĂRII AU FOST INUNDATE, LA AZUGA, ÎN ZONA ÎN CARE, IERI, S-A PRODUS O ALUNECARE DE TEREN!

Cele mai vizualizate articole

În urma alunecării de teren de la Azuga, de vineri seară, care a pus în risc 130 de persoane, autoritățile au găsit soluții pentru 40 de femei și copii, care au fost cazate la o pensiune, iar 90 de persoane au rămas la sala de sport sau s-au cazat la rude. În această dimineață, echipaje mixte formate din pompieri, lucrători de la SGA Prahova, Direcția Silvică, Agenția de Protecție a Mediului acționează pentru degajarea albiei râului și eliberarea cursului apei.

Conform datelor de la Ministerul Mediului, alunecarea de versant pe malul stâng al râului Azuga a opturat albia pe o lungime de 70-80 metri și are o înălțime de aproximativ 3 metri. Localizarea alunecării este în zona străzii Umbroasa, la circa 3 km aval de secțiunea Stația Hidrometrică Azuga, care este situată în dreptul pârtiei Sorica. Alunecarea a ajuns până la casele de pe malul drept, locuitorii acestora fiind deja evacuați. Aceasta conține și material lemnos din fondul forestier de pe versantul care a alunecat. 15 pompieri cu 2 motopompe și mai multe mijloace de intervenție acționează la această oră pentru scoaterea apei din curți și pentru spargerea digului creat în albia râului.

Pe timpul nopții strada Umbroasa a fost inundata împreuna cu cele 30 de gospodării, deoarece pământul și copacii aduși de alunecarea de teren au creat un baraj pe cursul râului Azuga.

Galerie foto: IMAGINI ȘOCANTE DE LA LOCUL DEZASTRULUI

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

4 ŞOFERI DROGAŢI, DEPISTAŢI IERI ÎN TRAFIC ÎN PRAHOVA

Val de şoferi drogaţi pe şoselele din Prahova! Poliţiştii rutieri au depistat ieri în trafic 4 şoferi aflaţi sub...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH