15 august 2022
No menu items!

TESTAREA IN MASA, IN TIMPUL PANDEMIEI, – O PROSTIE CÂT CHINA

Cele mai vizualizate articole

Tovarășul    Tedros Ghebrejesus, membru al Partidul Comunist Etiopian și , spre nenorocul nostru, director OMS, a glăsuit : ” Testati, testați, testați! ” Contrar tututor criteriilor stabilite de proprii experți, înghesuit in propriile decizii eronate cauzate de o criminala încredere in raportările Partidului Comunist Chinez, a contribuit astfel la o isterie exacerbata rapid de politicieni sau ONG-sti iresponsabili.

Să fim bine înțeleși! Nu faci un rău dacă faci teste, analize și studii așa cum nu faci nimănui un rău dacă îți cumperi 50 de cravate ca sa te hotărăști pe care sa o porți diseară , dar testarea in masa , in timpul pandemiei , este fundamental inutila și consuma resurse absolut necesare in lupta reala împotriva efectelor COVID-19 .

Iată demonstrația acestui adevăr in cifre , date, fapte :

  1. Numărul mare de teste nu a condus, conform cifrelor seci, la nicio ameliorare a situatiei in focarele de epidemie . Cele mai multe decese, raportat la populație, s- au înregistrat in Italia ( 18849 ) și in statul New York ( 7844 ) . Aceleași teritorii sunt printre campionii la numărul de teste efectuate : Italia a efectuat 906 864 de teste ( 15000 teste / 1 milion de locuitori ) New York a efectuat 417 885 teste ( 21 301 teste / 1 milion de locuitori )
  2. Prin comparație, tari cu un număr relativ redus de teste efectuate, Polonia (3423 teste/ 1 milion de locuitori), România (3081 teste/ 1 milion de locuitori) sau Japonia (509 teste/ 1 milion de locuitori) au rezultate incomparabil mai bune in lupta cu pandemia.
  3. Esențial in verificarea și controlul stadiului pandemiei nu este numărul de teste efectuate ci procentul celor diagnosticați pozitiv din total de teste efectuate strict conform criteriilor institutelor naționale de sănătate.
  4. Mitul potrivit căruia Coreea de Sud a adus epidemia sub control prin testarea in masa a populației este un imens neadevar. Coreea de Sud nu se afla in primele 25 tari ca număr de teste pe milion de locuitori, efectuând in total 510479 teste adică 9457 teste/ 1 milion locuitori.
  5. In ceea ce privește așa-zisele teste rapide, in realitate teste care determina prezenta anticorpilor, utilizarea lor in timpul pandemiei nu este doar inutila ci de-a dreptul prosteasca . Dupa valul epidemic va fi util sa fie testata prin sondaj populația pentru a se determina gradul de imunizare in perspectiva revenirii pandemiei.

In final, se impun niște aprecieri calme, științifice și riguroase despre situația din România: Deja astăzi, 11 aprilie, s-a ajuns la un ritm de testare de peste 4000 teste/zi. Din punct de vedere al aparaturii se poate ajunge rapid la circa 7000 teste/zi ceea ce ar fi absolut suficient, singura problema fiind lipsa de personal calificat in a procesa corect testele efectuate.

Din păcate, specific românesc, G.Firea și M.Ciolacu sau alti politicieni pe cât de incompetenți pe atat de lipsiți de scrupule continua iresponsabil campanii de minciuni sfruntate și de prostire in fata a electoratului.

De noi depinde, însă, sa fim informați, sa rămânem raționali și echilibrati ca sa reușim sa trecem cu bine atat peste criza sanitara cât și, mai ales, peste crizele economice și sociale care o vor urma.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

4 ŞOFERI DROGAŢI, DEPISTAŢI IERI ÎN TRAFIC ÎN PRAHOVA

Val de şoferi drogaţi pe şoselele din Prahova! Poliţiştii rutieri au depistat ieri în trafic 4 şoferi aflaţi sub...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH