8 august 2022
No menu items!

REACȚIA CASEI REGALE A ROMANIEI IN PROPRIETATEA CĂREIA SE AFLA TERENUL PE CARE S- A PRODUS ALUNECAREA DE TEREN DE LA AZUGA

Cele mai vizualizate articole

Casa Regală a României , proprietara terenului care s- a produs alunecarea de teren din stațiunea Azuga , a transmis, astăzi, un comunicat de presa prin care anunța ca in zona nu au fost efectuate defrișări din anul 2001, anterior retrocedării către Regele Mihai I.

„În ultimii 19 ani, pe acest teren nu s-a efectuat nicio defrișare, conform cu legile în vigoare. Ultima tăiere de copaci a avut loc în anul 2001, anterior retrocedării către Regele Mihai I. Echipele de specialiști de la fața locului analizează cauzele posibile ale alunecării de teren. Acestea pot fi explicate prin vârsta înaintată a copacilor, care au îngreunat panta foarte mare a versantului, sau prin eroziunea produsă de apă”, se arată în comunicat.

Familia Regală transmite că este alături de persoanele afectate de accidentul natural, iar, începând de vineri seara, Casa Majestății Sale ține permanent legătura cu autoritățile locale pentru atenuarea efectelor alunecării de teren. 

Aproximativ 125 de persoane din Azuga au fost evacuate in cursul serii trecute din locuințele lor puse in pericol de alunecarea de teren care s- a produs pe aproximativ 10 000 mp și care a dislocat foarte mulți copaci de pe unul dintre versanții muntelui Sorica. 40 de femei și copii au fost cazate la o pensiune iar 85 de bărbați au petrecut noaptea intr-o sala de sport din localitate . Aluviunile și copacii au ajuns in albia râului Azuga , unde au creat un baraj pe o lungime de 70-80 m și înalt de aproximatv 3 m care a generat inundarea a 25 de gospodarii .

In zona acționează pentru decolmatarea râului zeci de pompieri și de reprezentanți ai Apelor Romane .

Nicio persoana nu a fost rănită, iar autoritățile nu au prezentat, inca, o evaluare a pagubelor înregistrate.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Accident la Păulești! Trei persoane au ajuns la spital!

Accident rutier în comuna Păulești, DN 1. sunt implicate trei autovehicule. ISU Prahova a intervenit cu 1 autospeciala de...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH