21 septembrie 2021
No menu items!

ALEXANDRU RAFILA: ” PANDEMIA DE COVID-19 VA DURA DOI ANI”

Cele mai vizualizate articole

Şeful Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, nu crede ca vom putea scapă in aceasta vara de pandemia cu noul coronavirus . Acesta a declarat  ca se aşteaptă ca pandemia generată de virusul SARS-Cov-4 să dureze doi ani, cu o scădere a ratei de transmitere în anul viitor. Rafila spune că rămân importante măsurile de distanţare socială şi de respectare a igienei.

” Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri care sunt introduse acum, adică acelea referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate. Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile, sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor, iar pe de altă parte aştept, este posibil, să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus” , a afirmat profesorul Alexandru Rafila într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Acesta a precizat că speră ca în următoarele două săptămâni capacitatea de testare în România să ajungă la 8000-10.000 de teste zilnic, in ultimele zile capacitatea României de testare fiind de aproximativ 4000 de teste zilnic.

In România , pana acum au fost infectate aproximativ  6000 de persoane, 758 s- au vindecat, iar 282 au decedat.

La nivel mondial , pandemia se manifesta in 185 de tari,  1,7 milioane de persoane s- au infectat și 103 796 au decedat .

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CURSURI ONLINE LA 17 CLASE DIN PRAHOVA DIN CAUZA COVID

Conform datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, un număr de 17 clase din...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH