1 decembrie 2023
No menu items!

FRANȚA TESTEAZĂ O NOUA SCHEMA DE TRATAMENT ÎMPOTRIVA COVID-19,  BAZATĂ PE PLASTURII CU NICOTINA

Cele mai vizualizate articole

Nicotina ar putea avea un efect protector împotriva noului coronavirus, afirmă cercetători din Franța, unde vor demara teste preventive și terapeutice cu plasturi de nicotină, pentru a verifica ipoteza, scrie AFP.

Ipoteza este susținută de numărul redus de fumători în rândul bolnavilor de Covid-19 internați.

Un nou studiu francez pe 350 de bolnavi internați și alți 150 cu simptome ușoare care au fost consultați, toți infectați cu Covid-19 (confirmați cu teste RT-PCR), pare să sprijine sub-reprezentarea fumătorilor în rândul bolnavilor.

„Printre acești pacienți, sunt doar 5% fumători”, a declarat profesorul de medicină internă Zahir Amoura, autor al acestui studiu, respectiv „80% mai puțini fumători la pacienții Covid decât în populația generală de același sex și aceeași vârstă”.

„Ipoteza este că nicotina, fixându-se pe receptorul celular folosit de coronavirus, îl împiedică să se fixeze” și deci să pătrundă în celulă și să se propage, a explicat Pr Jean-Pierre Changeux, de la Institutul Pasteur și Collège de France.

Acest neurobiolog de renume mondial, specialist în receptorii nicotinici, este co-autor al unui articol pe această temă publicat în Comptes Rendus de Biologie al Academiei de Științe, al cărui membru este.

Imediat ce va obține unda verde finală, plasturi cu nicotină vor fi administrate în dozaje diferite în trei teste, la spitalul La Pitié-Salpêtrière din Paris:

  • preventiv pentru personalul medical, pentru a vedea dacă îl protejează;
  • terapeutic
  • pentru pacienții în stare gravă la reanimare. 
5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

CRIZA GUNOAIELOR VA ÎNCETA! DE MÂINE ÎNCEPE COLECTAREA DEŞEURILOR, SUSŢINE PREFECTURA

Criza gunoaielor care a afectat, în ultima perioadă, 84 de localităţi ale judeţului Prahova, inclusiv municipiul Ploieşti, se va...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH