1 decembrie 2023
No menu items!

Persoanele de peste 65 de ani vor avea două intervale de circulație pe zi! Zborurile rămân suspendate până pe 14 mai pentru țările din ”zona roșie”!

Cele mai vizualizate articole

Ministrul de Interne, Marcel Vela a prezentat Ordonanța Militară 10!

Aceasta prevede faptul că persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani pot circula în afara locuinței în următoarele situații: indiferent de intervalul orar, pot circula in afara locuintei pentru deplasarea in interes profesional, in situatia in care au nevoie de asistență medicală, inclusiv tratamente oncologice planificate, pentru realizarea de activități agricole sau se pot deplasa producătorii pentru comercializarea produselor.

De asemenea, în următoarele intervale orare: 07:00-11:00 si 19:00 – 22:00, acestea pot circula pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitățile de bază, din motive justificate precum îngrijirea, însoțirea unui minor sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave, cu dizabilități, activitatea fizica a persoanelor cat si pentru nevoile animalelor de companie. Pentru verificarea motivelor deplasarilor, se aplica dispozițiile ordonanței militare 3. Operatorii economici care comercializează alimente și produse de strictă necesitate și care își desfășoară activitatea în condițiile dispuse prin ordonanțe militare în perioada stării de urgență își vor organiza programul de lucru pentru a facilita și a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalele orare 07.00-11.00 și 19.00-22.00.

O alta masură a OM 10 se refera la suspendarea unor zboruri către unele țări. Se prelungește până pe data de 14 mai suspendarea zborurilor comerciale către și dinspre: Spania, Italia, Franța, Germania, Austria, Belgia, Elveția, SUA, UK, Olanda, Turcia și Iran. Măsurile nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Pe durata stării de urgență, trimiterile poștale înregistrate pot fi predate destinatarilor de personalul C.N. Poșta Română S.A. prin introducerea în cutia poștală sau, în lipsa acesteia, prin afișare la adresa destinatarului, cu excepția actelor de procedură. C.N. Poșta Română S.A. îi revine obligația stabilirii cadrului instituțional și răspunderea pentru modul în care se desfășoară activitatea respectivă.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

CRIZA GUNOAIELOR VA ÎNCETA! DE MÂINE ÎNCEPE COLECTAREA DEŞEURILOR, SUSŢINE PREFECTURA

Criza gunoaielor care a afectat, în ultima perioadă, 84 de localităţi ale judeţului Prahova, inclusiv municipiul Ploieşti, se va...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH