21 mai 2022
No menu items!

KLAUS IOHANNIS: PERICOLUL NU A TRECUT! DIN 15 MAI RELAXAREA SE VA FACE IN TREPTE. NU VOM PUTEA IESI DIN LOCALITATE FĂRĂ MOTIV

Cele mai vizualizate articole

Președintele Klaus Iohannis a anuntat, in aceasta seara, ca mult așteptata relaxare anuntata pentru data de 15 mai, se va face in trepte, din doua in doua săptămâni, iar dacă situatia epidemiologică se va înrăutăți, acele relaxări care ar putea genera extinderea epidemiei  vor fi retrase imediat. Iohannis a precizat ca in niciun caz nu se poate vorbi de întoarcerea la viața pe care am avut-o înaintea izbucnirii pandemiei. Președintele a exemplificat ca, după 15 mai, nu ne vom putea întâlni în grupuri mai mari de 3 persoane, nu vom putea merge la mall sau la restaurant și nu vom putea pleca din localitate fără un motiv întemeiat. De asemenea, marile festivaluri nu vor avea loc în acest an.

„Pericolul nu a trecut și e nevoie de maximă atenție. Faptul că e posibilă relaxarea unor măsuri din 15 mai  nu înseamnă în niciun caz revenirea la viața pe care am avut-o. Experții ne spun că nici nu știm când vom reveni la o viață normală”, a declarat Iohannis.

Președintele a afirmat că măsurile vor fi  ridicate gradual: „din 15 mai va fi ceva, apoi din 15 iunie, altceva, în funcție de evoluție, pentru că este nevoie de atenție și echlibru. După 15 mai vom avea obligația să purtăm măști, deci lucrurile vor evolua gradual”.

Săptămâna viitoare decidem dacă vom continua cu starea urgenţă”

Klaus Iohannis a anuntat că săptămâna viitoare va fi luată o decizie cu privire la forma în care se va continua după încheierea stării de urgenţă, respectiv prelungirea acesteia sau o altă variantă administrativă alternativă.

„Săptămâna viitoare vom lua o decizie în ce priveşte forma în care continuăm – dacă continuăm cu stare urgenţă sau găsim o variantă administrativă alternativă. Putem să comunicăm dacă, de exemplu, din 15 mai vom putea merge la dentist sau nu, dar asta putem să comunicăm săptămâna viitoare cu aplicare din 15 mai. Decizia o luăm săptămâna viitoare. Am dat exemple de posibile relaxări, să nu fiu greşit înţeles”, a mai afirmat Iohannis, întrebat dacă după 15 mai va fi prelungită starea de urgență sau dacă va fi instituită starea de alertă.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CEZAR OUATU ŞI GABRIEL DOROBANŢU CONCERTEAZĂ, ÎN ACEASTĂ SEARĂ, LA ZILELE PLOIEŞTIULUI

Zilele Orașului Ploiești revin după o pauză de 2 ani, pe scena evenimentului urmând să evolueze artiști români de...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH