29 noiembrie 2023
No menu items!

NE-A TRECUT GLONȚUL PE LÂNGĂ TÂMPLA. NICIUN ASISTAT DE LA CENTRUL LILIESTI NU ESTE INFECTAT CU COVID-19

Cele mai vizualizate articole

Cea mai buna veste, a zilei de astăzi, in județul Prahova, a fost cu certitudine , faptul ca în urma testării tuturor celor 101 beneficiari ai Centrului de Îngrijire și Asistenta pentru Persoanele Adulte -Liliesti din orașul Băicoi , niciunul nu a fost confirmat pozitiv SARS-Cov-2. Toate rezulatele testelor făcute, după semnalarea infectării unui instalator , au iesit negative.

Reamintim ca in data de 27 aprilie, un angajat al Centrului de Îngrijire  și Asistenta pentru Persoane Adulte – Liliesti din orasul Băicoi a fost confirmat ca fiind infectat cu COVID -19 . Acesta fusese  testat in cursul zilei de sâmbătă, când au fost testați toți cei peste 700 de angajații din cadrul Directiei de Asistenta Socială (DGASPC) care  lucrează in centrele pentru persoanele adulte. Barbatul infectat este instalator in cadrul institutiei și in ultimele 14 zile  nu părăsise  instituția , conform normelor interne, fiind testat pe data de 25 .04, in ultima zi din tura sa . Dupa confirmarea infectării, barbatul a fost internat la sectia de boli infecțioase (Movila) a Spitalului Județean Ploiesti, iar reprezentanții  DSP Prahova au demarat imediat ancheta epidemiologică in cadrul institutiei și i-a testat pe toți cei 101 de asistați.

In total, in județul Prahova sunt instituționalizate 1.015 persoane adulte in 12 centre de asistenta socială.

Este cunoscut faptul ca infectarile cu noul coronavirus din centrele de îngrijire a bătrânilor au fost, in toate țările, cele mai mari focare de  COVID-19, soldate cu mii de decese.

De data aceasta, ne-a trecut glonțul pe lângă tâmpla. Prahova a scăpat de o infectare in masa spre deosebire, de exemplu, de un centru similar din Galați, unde sute de persoane asistate au fost infectate.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

AVARIE PE O MAGISTRALĂ A TERMO PLOIEŞTI. PESTE 1.700 DE APARTAMENTE- FĂRĂ CĂLDURĂ ŞI APĂ CALDĂ

O avarie s-a produs pe o magistrală a Termo Ploieşti, peste 1.700 de apartamente din municipiu fiind, la ora...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH