15 august 2022
No menu items!

ROBERTA ANASTASE : „SPER CĂ RAȚIUNEA VA ÎNVINGE ȘI PROIECTUL DE LEGE PENTRU APROBAREA MĂSURILOR ÎN PERIOADA DE RELAXARE NU VA FI ÎNTÂRZIAT DE PSD ȘI SATELIȚII SĂI „

Cele mai vizualizate articole

Deputatul PNL Roberta Anastase a susținut, astăzi, prima conferința de presa online organizata cu ziaristii prahoveni anunțând ca spera ca „raţiunea va învinge”, astfel încât calendarul „extrem de strâns” pentru aprobarea proiectul de lege privind măsurile pe perioada stării de alertă sa fie respectat și legea sa fie votată.

„În momentul în care noi am susţinut acest proiect şi Guvernul l-a trimis către Parlament am făcut apel şi la responsabilitatea opoziţiei în a trece acest proiect pentru că, până la urmă, ceea ce ne uneşte aici nu este nici ideologie politică şi nici o gândire în mod uzual similară, dar cu siguranţă ar trebui să ne unească grija faţă de vieţile omeneşti. (…) Mi-e greu să anticipez reacţia PSD-ului în acest context şi a sateliţilor acestuia, rămâne doar să sper că raţiunea va învinge în cele din urmă şi ne vom încadra în acest calendar extrem de strâns. În cazul în care nu se va întâmpla asta, rămâne să discutăm. Nu avem încă o decizie luată asupra căii legale de a acoperi şi această perioadă, dar cu siguranţă nu o vom lăsa aşa”, a spus Anastase într-o conferinţă susţinută online.

Deputatul a precizat că, în varianta optimistă, proiectul va fi publicat vineri în Monitorul Oficial.

„Există un proiect de lege pentru care Guvernul a făcut solicitare de procedură de urgenţă în sensul adoptării lui în Parlament. Astăzi el se discută în Senatul României şi eu sper că va exista un vot favorabil. Noi mâine avem la Camera Deputaţilor plen cu vot final unde, de asemenea, dacă astăzi trece de Senat, mâine sper să treacă de Cameră, moment din care vor curge cele două zile, fiind procedură de urgenţă, cele două zile pentru contestare la Curte, urmând ca ea să meargă la preşedinte unde sunt convinsă că lucrurile se vor desfăşura cu rapiditate, astfel încât vineri să avem deja semnat de către preşedinte şi publicat în Monitorul Oficial acest proiect”, a adăugat parlamentarul liberal.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

4 ŞOFERI DROGAŢI, DEPISTAŢI IERI ÎN TRAFIC ÎN PRAHOVA

Val de şoferi drogaţi pe şoselele din Prahova! Poliţiştii rutieri au depistat ieri în trafic 4 şoferi aflaţi sub...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH