10 august 2022
No menu items!

Iohannis: ”Depunerea unei moțiuni de cenzură este ceva grav în aceste vremuri. O criză politică profundă peste una sanitară, asta își dorește PSD”!

Cele mai vizualizate articole

Președintele Klaus Iohannis a avut marți mai multe întâlniri la Palatul Cotroceni cu membrii guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19. Președintele a avut o primă întâlnire, de la ora 14, cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, iar de la ora 15, la Palatul Cotroceni au venit viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. După acest întâlniri Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă în care a precizat că trebuie să respectăm regulile și măsurile cerute în perioada stării de alertă. Acesta nu a ezitat să atace PSD, care a declarat prin liderii săi că se pregătește de o moțiune de cenzură:

România a trecut de câteva zile din starea de urgență în stare de alertă. Am văzut foarte mulți români care respectă regulile, care poartă măști și mențin distanțarea. Companiile publice și private s-au pregătit foarte bine pentru reînceperea activității. Din nefericire au fost și exemple de comportamente în contradicție cu normele sanitare. Unii au înțeles greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea măsurilor.

Dragi români, virusul este încă printre noi. Cu cât conștientizăm mai bine că responsabilitatea fiecăruia, cu atât cresc șansele să stopăm epidemia. Dacă regulile vor fi constant încălcate ne îndreptăm spre un scenariu în care vom avea un nou val de infectări. Solicit autorităților un rol mai ferm în comunitățile pe care le administrează. Am reușit până acum să controlăm epidemia, iar măsurile și-au dovedit eficiența. Au fost 2 luni grele pentru toți și ar fi dramatic să le compromitem acum. Cred că nimeni nu își mai dorește să intrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați dacă va crește presiunea pe spitale.

Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc dezinformări și propagă teorii ale conspirației. Cei care contestă existența virusului au o atitudine nocivă. Crează breșe în solidaritatea românilor. Când am fost uniți într-un efort național cu toții am reușit să salvăm vieți și să limităm răspândirea. Să nu irosim tot ce am câștigat în aceste 2 luni. E foarte grav că unii politicieni încurajează nerespectarea restricțiilor. Sunt aceeași vechi politicieni. În vreme ce prioritatea noastră e prioritatea cetățeanului și programul economic pentru reconstrucției, prioritatea PSD ului este dărâmarea guvernului. Depunerea unei moțiuni de cenzură este ceva grav în aceste vremuri. O criză politică profundă peste una sanitară, asta își dorește PSD. România nu mai poate rămâne blocată în trecut

Am vazut foarte multi romani care respecta in continuare regulile, poarta masti si mentin distantarea sociala. La fel, institutii publice si companii private, care s-au pregatit foarte bine. Din nefericire au fost si exemple de comportamente in contradictie cu normele sanitare pe care trebuie sa le respectam cu totii.

Dragi romani, virusul este inca printre noi! Cu cat constientizam mai bine, cresc sansele noastre sa controlam si sa stopam epidemia. Altfel, exista riscul sa ne confruntam cu o escaladare. Daca regulile sunt incalcate, ne indreptam catre un nou val de îmbolnaviri. Solicit autoritatilor locale sa isi asume un rol proactiv. Masurile luate si-au dovedit eficienta. Cred ca nimeni nu isi mai doreste sa intram in starea de urgenta, dar vom fi obligati daca numarul de imbolnaviri si presiunea pe spitale cresc semnificativ. Unii iresponsabili propaga teorii ale conspiratiei. Aceste abordari sunt nocive pentru ca mistifica evidenta, erodeaza autoritatea statului si pot crea brese, afectand solidaritatea sociala. Cand am fost uniti, am reusit sa limitam raspandirea coronavirusului.

E foarte grav ca unii politicieni incurajeaza nerespectarea regulilor. Sunt aceiasi politruci care au condus la esuarea statului. Prioritatea PSD este in aceste vremuri grele pentru Romania daramarea guvernului, asa cum a anuntat cu mandrie liderul acestui partid. Depunerea unei motiuni de cenzura este un gest de maxima iresponsabilitate. O criza politica profunda suprapusa peste o criza sanitara – asta isi doreste PSD pentru Romania. E de neimaginat cum ar fi aratat Romania cu un guvern PSD. Romania nu mai poate ramane blocata in trecut, are nevoie de resetare si reconstructie.

Pandemia ne-a afectat pe toti. O abordare constructiva implica tratarea crizei pentru a aseza Romania pe fundamente sanatoase.

Am observat cu totii o reforma – digitalizarea administratiei. Un pas care va fi consolidat. Nu vorbim de repornirea economiei de la zero, pentru ca nu a fost oprita. Viziunea Romaniei se va consolida pe investitii. Solicit sprijinul tuturor fortelor politice credibile si mediului de afaceri: Sa oferim incredere angajatilor si intreprinzatorilor. Avem o nota de plata lasata de guvernele precedente care ne limiteaza spatiul de manevra. Suntem gata sa accesam toate sursele.

Prioritatile sunt: Mentinerea sanatatii cetatenilor si relansarea economica. Impreuna am trecut cu bine peste incercarile dificile din ultimii ani, am depasit cu bine doua luni de stare de urgenta. Suntem pe drumul ce bun, trebuie doar sa continuam. Sa construim impreuna tara pe care ne-o dorim”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Terenul și CET-ul Brazi pregătite să fie transmise primăriei Ploiești

Consiliul Județean Prahova a adoptat, azi, o hotărâre prin care a preluat de la Parcul Industrial Brazi terenul pe...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH