25 octombrie 2021
No menu items!

Deputatul liberal Roberta Anastase a primit vești bune de la ministrul Fondurilor Europene: 4,5 miliarde de euro pentru sistemul sanitar românesc de la UE!

Cele mai vizualizate articole

În urma ședinței comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului de marți, 9 iunie, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, i-a răspuns deputatului prahovean Roberta Anastase despre Programul Operațional de Sănătate, o componentă a programelor pentru perioada 2021-2027. Ministrul a precizat că România va beneficia de 4,5 miliarde de euro ce vor fi utilizate pentru construcția de spitale, echipamente medicale, pregătirea personalului și investiții în cercetare în domeniu. Iată ce a declarat deputatul liberal la finalul ședinței:

Astăzi, în cadrul ședinței Comisiei pentru afaceri europene, alături de colegii mei, membrii ai comisiei, am avut prilejul de a discuta cu domnul Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene. Principalele teme abordate în cadrul discuțiilor au fost cele referitoare la măsurile luate de Ministerul Fondurilor Europene de la momentul declanșării pandemiei de COVID-19 și modul în care evoluează procesul de elaborare al viitoarelor programe operaționale 2021-2027.

Cu acest prilej am solicitat domnului ministru Boloș mai multe detalii cu privire la viitorul Program Operațional de Sănătate, cu atât mai mult cu cât, în această perioadă dificilă pentru sistemul sanitar, fondurile europene alocate pentru combaterea efectelor produse de acest coronavirus au fost o adevărată gură de oxigen pentru unitățile sanitare și nu numai.

Am primit asigurări din partea domnului ministru că fondurile acestui Program Operațional de Sănătate, în valoare de 4,5 miliarde de euro, (fonduri disponibile pe întreaga perioadă de programare), vor fi utilizate pentru construcția de spitale, dotarea cu echipamente medicale și pregătirea personalului pentru utilizarea acestor echipamente, digitalizarea sistemului medical pentru o mai mare transparență și eficiență în realizarea actului medical, investiții în cercetare cu o prioritate acordată Institutului Cantacuzino pentru realizarea vaccinului tetravalent, Institutului pentru medicină genomică și Centrului de protoniterapie, investiții în spitale de recuperare și centre paliative și protonoterapie”.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

FOCARE NOI DE COVID ÎN JUDEŢ

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru au fost înregistrate alte două focare active. Unul dintre ele este...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH