24 octombrie 2021
No menu items!

INCEPAND DE MÂINE SALINA SLĂNIC VA PUTEA FI DIN NOU VIZITATĂ

Cele mai vizualizate articole

Începând de mâine, sambata 13 iunie, Salina Slănic, cea mai mare salină turistică din Europa, va putea fi din nou vizitată. Accesul turiştilor se va face în condiţii speciale impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, astfel că cei care vor dori să meargă în subteran vor fi verificaţi cu termometrul, vor trebui să poarte măşti de protecţie şi să păstreze distanţa socială. Transportul în mina turistică Unirea, aflată la peste 200 de metri în subteran, se va face în continuare cu microbuze, liftul folosit anterior în acest scop fiind defect din vara anului 2014.

Mina Unirea s-a format ca urmare a exploatării care s-a derulat între anii 1943 şi 1970, în această perioadă fiind excavată o cantitate de aproximativ trei milioane de metri cubi de sare. Având o înălţime de 54 de metri, Mina Unirea este cunoscută drept cea mai înaltă din România şi cea mai mare salină din Europa inclusă în circuitul turistic. În urma procesului de excavare, s-au format 14 camere cu profil trapezoidal. Temperatura în subteran este una constantă, 12-13 grade Celsius, umiditatea aerului este de 50-60%, radioactivitatea la limita de detecţie, iar concentraţia de aerosili naturali salini este mare, creând un climat special pentru tratarea unor boli ale sistemului respirator.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INSTANŢELE DE JUDECATĂ NU CER CERTIFICAT VERDE!

Reprezentanţii Judecătoriei Ploiești au anunţat, azi, că pentru accesul în sediul Jacestei instanţe nu se solicită prezentarea certificatului verde. Ulterior,...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH