1 decembrie 2023
No menu items!

ROMÂNIA S-A ÎNSCRIS IN SISTEMUL EUROPEAN PENTRU VACCINUL ANTI- COVID

Cele mai vizualizate articole

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, in acesta seara, intr- un interviu televizat,  că România s-a înscris în sistemul european pentru vaccinul anti-Covid. „Vrem să avem prioritate și vrem să avem acces la tot tratamentul care concură la vindecarea infecției COVID”, a declarat Tătaru.

„Astăzi ne-am înscris în sistemul european pentru vaccin. Astăzi ne-am înscris, am avut discuțiile, mâine vom avea discuții și cu reprezentantul pe Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum știți, noi am făcut și o donație în acest sens acum o lună de zile la nivelul comunității europene. Suntem acolo unde este orice demers științific”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi 24.

Potrivit acestuia, prioritizarea se face în funcție de numărul populației din fiecare țară, dar România trebuie să figureze printre solicitanți.

Referitor la un eventual vaccin anti COVID produs in România , ministrul sănătății a precizat ca ” Nu putem vorbi în cadrul unui vaccin, n-avem un virus stabilizat, n-avem o recoltare și… se studiază. Noi urmărim tot ce înseamnă nivel mondial unde avem o fază mai înaintată a acestui  vaccin. Vrem să fim acolo, vrem să avem și noi prioritate și vrem să avem acces la tot tratamentul care concură la vindecarea infecției COVID”, a precizat ministrul sănătății.

Reamintim ca România a donat 200 000 euro, in luna mai, pentru cercetarea și obținerea vaccinului anti – COVID .

„România înțelege pe deplin importanța acestui principiu și sunt bucuros să anunț că ne alăturăm inițiativei. Contribuția noastră financiară este o sumă în valoare de 200.000 de euro. Rămânem uniți”- a declarat ministrul Nelu Tătaru pe 5 mai, când a fost făcută donatia.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CRIZA GUNOAIELOR VA ÎNCETA! DE MÂINE ÎNCEPE COLECTAREA DEŞEURILOR, SUSŢINE PREFECTURA

Criza gunoaielor care a afectat, în ultima perioadă, 84 de localităţi ale judeţului Prahova, inclusiv municipiul Ploieşti, se va...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH