28 octombrie 2021
No menu items!

INCA O ÎNCERCARE DE A LANSA LICITAȚIA PENTRU AUTOSTRADA PLOIESTI – BRAȘOV. LA BUȘTENI VA FI UN TUNEL PRIN MUNTE

Cele mai vizualizate articole

 

Compania de Drumuri a anunatat , astăzi , ca va face primul pas concret pentru realizarea Autostrazii A 3 Ploiești – Brașov și fluidizarea circulației pe DN 1 Valea Prahovei :

 

Luna viitoare va fi lansată licitația pentru construirea Centurii Comarnic, un tronson cu o lungime de 7 kilometri cu profil de autostradă care face parte din proiectul autostrăzii A 3 Ploiești – Comarnic- Brașov, a anunțat astăzi, la Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, Mariana Ioniță, șefa Companiei de Drumuri.

 

Pentru Centura Comarnic termenul de proiectare și execuție este de trei ani cu o valoare a investiției de 400 milioane de lei din  fonduri europene . Pentru zona Bușteni s-a renunțat la soluția unei variante de ocolire și s- a optat pentru realizarea unui tunel, a anunțat Mariana Ioniță.

 Autostrada A 3 Ploiești – Brașov este deja la a cincea încercare de construire. Singurul tronson în lucru este cel cu o lungime de 6 kilometri dintre Râșnov și Cristian, în județul Brașov care va fi deschis anul viitor.

 

Centura Comarnic este necesară fluidizării circulației pe DN 1, pentru că, pe tronsonul Nistorești ( Breaza )  -Comarnic soseaua se îngustează la o singură bandă pe sens ceea ce provoacă formarea atat de cunoscutelor  coloane pe mai mulți kilometri.

Prima licitație pentru construirea Centurilor Comarnic și Bușteni ( dar in regim de drum național cu o bandă pe sens)  a avut loc în 2015 și anulată în 2018.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ÎNCĂ UN DOSAR DE VACCINĂRI FICTIVE ANTI-COVID. UNDE AU DESCINS PROCURORII

Poliţiştii şi procurori au descins în această dimineaţă la un centru de vaccinare din Sectorul 2, ca urmare a...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH