21 mai 2022
No menu items!

INCA O ÎNCERCARE DE A LANSA LICITAȚIA PENTRU AUTOSTRADA PLOIESTI – BRAȘOV. LA BUȘTENI VA FI UN TUNEL PRIN MUNTE

Cele mai vizualizate articole

 

Compania de Drumuri a anunatat , astăzi , ca va face primul pas concret pentru realizarea Autostrazii A 3 Ploiești – Brașov și fluidizarea circulației pe DN 1 Valea Prahovei :

 

Luna viitoare va fi lansată licitația pentru construirea Centurii Comarnic, un tronson cu o lungime de 7 kilometri cu profil de autostradă care face parte din proiectul autostrăzii A 3 Ploiești – Comarnic- Brașov, a anunțat astăzi, la Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, Mariana Ioniță, șefa Companiei de Drumuri.

 

Pentru Centura Comarnic termenul de proiectare și execuție este de trei ani cu o valoare a investiției de 400 milioane de lei din  fonduri europene . Pentru zona Bușteni s-a renunțat la soluția unei variante de ocolire și s- a optat pentru realizarea unui tunel, a anunțat Mariana Ioniță.

 Autostrada A 3 Ploiești – Brașov este deja la a cincea încercare de construire. Singurul tronson în lucru este cel cu o lungime de 6 kilometri dintre Râșnov și Cristian, în județul Brașov care va fi deschis anul viitor.

 

Centura Comarnic este necesară fluidizării circulației pe DN 1, pentru că, pe tronsonul Nistorești ( Breaza )  -Comarnic soseaua se îngustează la o singură bandă pe sens ceea ce provoacă formarea atat de cunoscutelor  coloane pe mai mulți kilometri.

Prima licitație pentru construirea Centurilor Comarnic și Bușteni ( dar in regim de drum național cu o bandă pe sens)  a avut loc în 2015 și anulată în 2018.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CEZAR OUATU ŞI GABRIEL DOROBANŢU CONCERTEAZĂ, ÎN ACEASTĂ SEARĂ, LA ZILELE PLOIEŞTIULUI

Zilele Orașului Ploiești revin după o pauză de 2 ani, pe scena evenimentului urmând să evolueze artiști români de...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH