20 mai 2024
No menu items!

Klaus Iohannis la prezentarea Planului de Investiţii şi Relansare Economică: ”Am toată încrederea că vom pune bazele României normale, care să ne ofere un viitor mai bun în țara noastră”!

Cele mai vizualizate articole

Președintele României și premierul Ludovic Orban au fost prezenți astăzi la prezentarea Planului de Investiţii şi Relansare Economică. Planul de relansare economică, spune premierul Orban, va schimba strategia de dezvoltare a României și viziunea asupra modului în care țara trebuie să se dezvolte, să se modernizeze. Acesta le-a cerut miercuri miniștrilor să finalizeze în această săptămână toate actele normative necesare implementării Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică.

Trebuie să pregatim cele mai potrivite măsuri economice, pentru a face posibilă dezvoltarea României. Depinde de noi să transformăm provocările actuale în oportunități. România s-a confruntat cu cea mai gravă problemă din ultimii 30 de ani. Guvernările anterioare nu au lasat finanțarea necesară gestionării unei astfel de situații.Traversăm o criză mondială fără precedent. A venit azi momentul ca toate măsurile pe care le adoptăm să fie incluse într-un singur plan și să turăm motoarele. Ne-am consultat cu mediul de afaceri. Am susținut necesitatea unei abordări pro active care să sprijine companiile românești. Ne bazăm pe investiții în infrastructură, digitalizare. Românii au aratat că își doresc predictibilitate. Modelul economic al guvernarilor PSD bazate pe consum si fără nicio viziune a neglujat așteptările românilor. Românii ar fi trebuit să beneficieze deja de școli, spitale performante, infrastructură, agricultură prosperă. România e pe ultimul loc în ceea ce privește calitatea drumurilor. La digitalizare, lucrurile stau la fel de rau, pe locul 26 in UE. Dragi români, avem o singură cale să relansam economia: să investim în viitorul nostru și să reclădim România. Acesta este mesajul adresat Guvernului. Lecțiile dure ne-au arătat că este obligatoriu să ne consolidăm securitatea sanitară. Am lucrat împreună cu Guvernul să ne asigurăm ca planul include cele mai urgente măsuri de care românii au nevoie. Guvernul m-a asigurat că anii următori vor fi finalizate proiectele de infrastructură și vor fi începute lucrări noi. Însă, orice plan de investiții ambițios necesită investiții pe măsura. România nu are voie să urmărească mici, de moment, legate de interese electorale. Trebuie să ne bazam pe instrumentele de finanțare ale UE. Avem datoria să fructificăm pe deplin ajutoarele oferite de UE. Aveți oportunitatea, mai ales datoria de a accelera măsurile din acest plan. Eu am toată încrederea că vom pune bazele României normale, care să ne ofere un viitor mai bun în țara noastră”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul prezentării Planului de Investiţii şi Relansare Economică.

Obiectivul noului model de dezvoltare economică promovat de Guvern este realizarea convergenţei cu economiile europene, astfel încât Produsul Intern Brut pe cap de locuitor la paritatea de cumpărare standard să ajungă la 87% din media Uniunii Europene, în următorii 5 ani. Guvernul se așteaptă ca anul acesta Produsul Intern Brut al României să se reducă cu 1,9%, însă precizează că o revenire a pandemiei va afecta perspectivele de creștere și va cauza daune semnificative companiilor și locurilor de muncă.

Documentul prevede mai multe măsuri pentru sprijinul IMM-urilor, granturi și fonduri nerambursabile, scheme de garantare, înființarea unei Bănci Naționale de Dezvoltare ca instituție de credit pentru proiecte de investiții și înființarea Fondului Român de Dezvoltare. Sunt prevăzute și măsuri de protecție socială, printre care vouchere pentru masă caldă pentru persoane în vârstă, vouchere pentru copiii care provin din familii cu venituri mici și pachete pentru persoanele vulnerabile. La capitolul investiții, Guvernul promite realizarea până în 2027 a trei spitale regionale la Cluj, Iași și Craiova, conectarea cu autostrăzi a provinciilor istorice ale României prin demararea lucrărilor la aproximativ 3.000 de km de autostrăzi și drumuri expres până în 2030, construcția metroului din Cluj și finalizarea liniei de metrou care face legătura cu Aeroportul Otopeni. De asemenea, Guvernul mai promite reabilitarea și modernizarea a 20.000 km de drumuri locale și 7.000 km de drumuri județene, extinderea rețelelor de apă și canalizare și realizarea Canalului Siret-Bărăgan.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

MOTOCICLIST GRAV RĂNIT LA POIENARII BURCHII. VINE ELICOPTERUL SMURD

Un grav accident rutier a avut loc, in această seară, în comuna Poienarii Burchii. Din primele date, o motocicletă a...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies