17 ianuarie 2022
No menu items!

10 % DINTRE PACIENȚII DIAGNOSTICAȚI CU COVID AU SOLICITAT EXTERNAREA DIN SPITALELE PRAHOVENE INVOCÂND DECIZIA CCR

Cele mai vizualizate articole

33 de pacienți diagnosticați  cu COVID-19  și internați in spitalele din Prahova ( din Ploiesti și Câmpina ) au solicitat externarea invocând decizia CCR . ACESTIA, ÎNSĂ,  NU SUNT VINDECATI .

Decizia CCR publicată , ieri 3 Iulie, in Monitorul  Oficial nu mai permite medicilor sa țină pacienții infectați cu COVID -19 in spital fara acceptul lor și nici nu- i pot obliga sa stea in izolare la domiciliu . Singurul lucru pe care mai au voie sa- l faca medicii și reprezentantii DSP e sa recomande pacienților sa stea în casa și dacă se vor simți rău sa sune medicul de familie . Atat ! Incepand de astăzi orice persoana diagnosticata cu COVID 19 poate iesi la plimbare, poate merge la magazin și poate sa plece in concediu .

Secretarul de stat Raed Arafat a transmis prefecturilor din ţară o circulară prin care anunţă că izolarea la domiciliu şi carantina se suspendă temporar până la modificarea  cadrului legal.

Circulara a fost transmisă după ce a fost publicată în Monitorul Oficial decizia CCR potrivit căreia măsura carantinei şi a internării obligatorii impuse prin ordin de ministru este neconstituţională.

” CCR nu e la prima decizie care zădărnicește eforturile noastre pentru a apăra sănătatea și viața cetățenilor. Între starea de urgență și de alertă a anulat amenzile și a interzis autorităților să dea amenzi în baza actelor normative care fuseseră în vigoare. Recomandarea mea către cetățeni e să respecte reglementările în vigoare, pentru că sunt pentru a se proteja pe sine și pe ceilalți. Cât timp ai fost în zona cu risc maxim sau în contact cu persoane infectate, în urma anchetei epidemiologice se constată asta, e posibil să fii infectat, trebuie să stai în izolare. E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetățeni să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, să acționeze responsabil, ca până acum și chiar dacă va exista o perioadă până va exista o lege, dar aici depinde și de Parlament”, a declarat, astăzi,  Ludovic Orban la Digi 24 , îngrijorat de posibila extindere a epidemiei de COVID-19 după aplicarea deciziei CCR .

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Camere de supraveghere în cimitirele din Ploiești

În cadrul demersurilor de modernizare a activității desfășurate în incinta cimitirelor, SGU Ploiești a achiziționat 105 camere de supraveghere...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH