30 septembrie 2023
No menu items!

10 % DINTRE PACIENȚII DIAGNOSTICAȚI CU COVID AU SOLICITAT EXTERNAREA DIN SPITALELE PRAHOVENE INVOCÂND DECIZIA CCR

Cele mai vizualizate articole

33 de pacienți diagnosticați  cu COVID-19  și internați in spitalele din Prahova ( din Ploiesti și Câmpina ) au solicitat externarea invocând decizia CCR . ACESTIA, ÎNSĂ,  NU SUNT VINDECATI .

Decizia CCR publicată , ieri 3 Iulie, in Monitorul  Oficial nu mai permite medicilor sa țină pacienții infectați cu COVID -19 in spital fara acceptul lor și nici nu- i pot obliga sa stea in izolare la domiciliu . Singurul lucru pe care mai au voie sa- l faca medicii și reprezentantii DSP e sa recomande pacienților sa stea în casa și dacă se vor simți rău sa sune medicul de familie . Atat ! Incepand de astăzi orice persoana diagnosticata cu COVID 19 poate iesi la plimbare, poate merge la magazin și poate sa plece in concediu .

Secretarul de stat Raed Arafat a transmis prefecturilor din ţară o circulară prin care anunţă că izolarea la domiciliu şi carantina se suspendă temporar până la modificarea  cadrului legal.

Circulara a fost transmisă după ce a fost publicată în Monitorul Oficial decizia CCR potrivit căreia măsura carantinei şi a internării obligatorii impuse prin ordin de ministru este neconstituţională.

” CCR nu e la prima decizie care zădărnicește eforturile noastre pentru a apăra sănătatea și viața cetățenilor. Între starea de urgență și de alertă a anulat amenzile și a interzis autorităților să dea amenzi în baza actelor normative care fuseseră în vigoare. Recomandarea mea către cetățeni e să respecte reglementările în vigoare, pentru că sunt pentru a se proteja pe sine și pe ceilalți. Cât timp ai fost în zona cu risc maxim sau în contact cu persoane infectate, în urma anchetei epidemiologice se constată asta, e posibil să fii infectat, trebuie să stai în izolare. E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetățeni să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, să acționeze responsabil, ca până acum și chiar dacă va exista o perioadă până va exista o lege, dar aici depinde și de Parlament”, a declarat, astăzi,  Ludovic Orban la Digi 24 , îngrijorat de posibila extindere a epidemiei de COVID-19 după aplicarea deciziei CCR .

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

ALERTĂ PORTOCALIE LA GORNET DIN CAUZA UNUI INCENDIU MASIV

Incendiu masiv de vegetație uscată în satul Gornet! Focul se manifestă pe aproximativ 20 de hectare, iar intervenția este...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH