8 august 2022
No menu items!

400 DE POLITISTI , 169 DE CONTROALE , 11 AMENZI PENTRU NERESPECTAREA NORMELOR IMPUSE DE STAREA DE ALERTA

Cele mai vizualizate articole

 

Aproximativ 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino“ al Județului Prahova,Direcției de Sănătate Publică Prahova, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor,Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au desfășurat in cursul zilei și serii de ieri activități de verificare a respectării normelor legale impuse pentru perioada stării de alertă, în zonele de agrement și turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, piețe, transport public.

În cadrul activităților au fost verificate 169 de obiective/locații, dintre acestea 109 societăți comerciale și 10 mijloace de transport în comun, fiind legitimate peste 450 de persoane și verificate în total 94 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 107sancțiuni contravenționale in valoare totala de 75 600 lei

Dintre acestea, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020.( referitoare la normele impuse pentru perioda starii de alerta )

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost depistate 10 persoane  care nu au respectat măsurile de protecție individuală (nu au purtat masca de protecție), acestea fiind sancționate contravențional (avertisment) și o societate comercială care nu a respectat măsura privind suspendarea consumului produselor  alimentare și al băuturilor alcoolice și nealcoolice, în spațiile comune de servire a mesei, din interiorul clădirilor.

În Bușteni, au fost depistate patru persoane care consumau băuturi alcoolice și nealcoolice în interiorul unei cafenele. Atât cele patru persoane, cât și administratorul societății au fost avertizați cu privire la respectarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55/2020 și a actelor normative complementare, în contextul pandemiei de COVID-19.

Alte 28 de sancțiuni au fost aplicate pentru fapte de natură economică și 69 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială ( tulburarea liniștii și ordinii publice )

( fotografii : sursa IJP Prahova )

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Accident la Păulești! Trei persoane au ajuns la spital!

Accident rutier în comuna Păulești, DN 1. sunt implicate trei autovehicule. ISU Prahova a intervenit cu 1 autospeciala de...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH