35 de cazuri noi de infectare cu COVID -19 au fost înregistrate in ultimele 24 de ore. De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 679 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Numărul cazurilor de COVID -19 s- a dublat in ultima saptamana.
Pe 8 mai, (acum 2 luni) in Prahova erau doar 73 de cazuri de infectări cu Coronavirus, pe 8 Iunie – 121 de cazuri, pe 1 Iulie – 324 de cazuri, pe 8 Iulie – 644 de cazuri, iar astăzi s- a ajuns la 679 de cazuri, deci de la începutul lunii iulie s-a dublat numărul de infectări.
Dintre toate cazurilor de infectare cu SARS COV2, 33 de pacienți au decedat, 7 dintre acestia fiind vârstnici din focarul din Centrul de bătrâni din comuna Izvoarele. La nivelul județului Prahova, doar 151 de pacienți fiind declarati vindecati, reprezentând un procent de vindecare de numai 22%, foarte mic in comparație cu rata de vindecare la nivel național care este de peste 68%.
In sectiile de Terapie Intensivă din Ploiesti și Câmpina sunt internați 14 pacienți dintre care nouă sunt in stare gravă fiind ventilați mecanic.
Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu a făcut un apel către cetățeni pentru a respecta normele de igiena și de distanțare fizica, in contextul creșterii alarmante a cazurilor înregistrate in județ:
„ Ne confruntăm cu o creștere susținută a numărului de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 pe teritoriul județului nostru, o situație pe care nu am întâlnit-o pe durata stării de urgență, atunci când regulile erau respectate cu mai multăstrictețe.
Înțelegem dorința fiecăruia de a avea viața de dinainte, însă nu trebuie să omitem că încă ne confruntăm cu acest virus pe care îl putem ține în frâu, respectând niște reguli minime de protecție sanitară și la îndemâna oricui: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor și a suprafețelor comune cu care intrați în contact. Este perioada vacanțelor, a concediilor, dar nu și pentru noul coronavirus. Avem de-a face zilnic cu zeci de noi îmbolnăviri, aproape săptămânal este identificat câte un nou focar, ne confruntăm cu multe cazuri grave în secțiile de Terapie Intensivă și cu o creștere a numărului de decese, cu personal medical epuizat, dar, totodată și cu o avalanșă de dezinformări. Conștientizați pericolul acestei boli, fiți responsabili șilimitați, prin respectarea măsurilor amintite mai sus, răspândirea virusului! Nu ezitați să-i îndemnați să se conformeze regulilor de protecție și pe cei pe care-i vedeți că se abat de la ele sau, în cazul în care refuză să o facă, să semnalați acest lucru autorităților! Oricât de apăsătoare este situația cu care ne confruntăm de atâtea luni, trebuie să fim responsabili, să acționăm unitar, astfel încât să fim noi cei care o ținem sub control și nu invers. Este o luptă pentru sănătate și pentru viață!“.