21 octombrie 2021
No menu items!

AMENZI DE PÂNĂ LA 20 000 LEI PENTRU CEI CARE NU ÎȘI CURATĂ TERENURILE DE AMBROZIE  – AU FOST TRIMISE APROAPE 300 DE SOMAȚII

Cele mai vizualizate articole

Prefectura Prahova a anunţat, azi, că aproape 300 de somaţii au fost transmise în acest an cu privire la combaterea ambroziei, autorităţile urmând să demareze verificări pentru a se urmări îndeplinirea obligaţiilor legale de către proprietarii de terenuri.

Potrivit Legii nr.62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, verificarea şi identificarea terenurilor infestate cu această plantă care produce alergii de pe raza teritorială a unităţilor administrativ-teritoriale se efectuează de către autorităţile locale, prin intermediul consilierilor de specialitate. În urma constatărilor din teren, acestea întocmesc un centralizator până la data de cel târziu 25 mai a fiecărui an. În baza datelor centralizate, autorităţile locale transmit somaţii, până pe data de 5 iunie a fiecărui an, tuturor proprietarilor/administratorilor (persoane fizice şi/sau juridice) pe ale căror terenuri au fost identificate focare de infestare cu buruiana ambrozia.

Astfel, în Prahova, au fost transmise, în acest an, 293 de somaţii.

După această primă etapă, verificarea şi constatarea nerespectării de către cei în cauză a măsurilor de combatere a buruienii ambrozia se fac de către o comisie mixtă (formată din patru specialişti), constituită prin Ordin al Prefectului şi coordonată de către direcţiile pentru agricultură judeţene.

Primul control efectuat de comisia mixtă se derulează, anual, între 1-15 iulie, iar în cazul constatării nerespectării legii, proprietarii sau cei care au în administrare terenurile pe care au crescut focare de ambrozie primesc un prim avertisment. În prezent, aceste controale sunt în plină derulare în Prahova, iar comisia a emis deja zece avertismente.

Astfel de verificări vor mai fi realizate şi între 16-31 iulie şi îi vor viza pe toţi cei care au fost avertizaţi în primă fază, iar dacă sunt constate nereguli şi de această dată, atunci cei în cauză sunt sancţionaţi cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice, conform art.3 alin. 2 din lege.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

UPG PLOIEŞTI TRECE TOATE ACTIVITĂŢILE ÎN ONLINE

Universitatea Petrol şi Gaze Ploieşti a trecut, de azi, toate activităţile în online, ca urmare a creşterii constante a...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH