28 mai 2022
No menu items!

Președintele Iohannis cere PSD să nu mai tergiverseze legea izolării și carantinării:”finalizați votul, altfel veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau sute de români”!

Cele mai vizualizate articole

Președintele României, Klaus Iohannis a ieșit marți, 14 iulie, cu o declarație, prin care cere Parlamentului să nu mai tergiverseze votarea legii izolării și carantinării, un proiect trimis de Guvern pentru a fi aprobat în regim de urgență. Iohannis a criticat modul în care PSD tergiversează votul în Senat:

Dragi români, din nefericire, pandemia care s-a abătut asupra lumii e cea mai gravă din ultimul secol.

Din păcate și în România efectele devin din ce în ce mai vizibile. Astăzi din nefericire avem 637 de cazuri noi și 30 de români au murit. E greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor și spun că este o boală ușoară și alții, adepți ai unor teorii conspiraționiste spun că nici nu există boala.

Am spus săptămâna trecută că nu e momentul unei dispute politice. Sunt siderat de felul în care PSD reacționează în Parlament când e în discuție o lege foarte importantă, care reglementează izolarea și carantina. A fost introdusă în Parlament în regim de urgență, pentru că nevoie de ea. PSD a venit cu argumente false. Guvernul nu avea cum să vină mai devreme, până când nu s-au publicat argumentele CCR. PSD tergiversează această discuție. Și pe mine mă surprinde cinismul de care dă dovadă PSD, care privează Guvernul de un instrument necesar pentru combaterea pandemiei. E extrem de trist, e șocant. Această tergiversare poate costa viața a zeci, poate a sute de români.

Reiau apelul către Parlament: finalizați votul, altfel veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau sute de români”.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Festival la ceas aniversar!

Devenit o tradiție, Festivalul Național al Teatrelor de Revistă pentru Copii a ajuns la ediția cu numărul 25! Doar...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH