24 iunie 2024
No menu items!

Daca ajungem la 2.000 de pacienți la ATI vom atinge pragul roșu- a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Cele mai vizualizate articole

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, vineri, la Iași, despre cel mai grav scenariu în care se poate afla România în contextul pandemiei. Întrebat cum de s-a ajuns la acest număr mare de cazuri zilnice în țara noastră, Tătaru a explicat că din cauza vidului legislativ, perioadă în care oamenii au refuzat să se interneze/ izoleze, ei nu s-au tratat. Așa că, fiind pozitiv, ei încă transmit boala în comunitate.

Pentru că am avut două săptămâni vid legislativ în care aceleași persoane au refuzat o internare, o izolare. Iar până în acest moment, fiind pozitivi, nu își consumă boala și o vor transmite în continuare. Atunci vom avea o creștere. Dacă noi am reușit să impunem conform legii internarea, izolarea, tratarea în spitale, atunci putem limita această răspândire. Consumarea celor 14 zile, o perioadă a bolii care să se consume, e perioada în care avem acest număr mare de cazuri”, a explicat ministrul.

Cel mai grav scenariu luat în considerare pentru România, conform declarațiilor ministrului Tătaru, va fi când vom trece de 2000 de cazuri la Terapie Intensivă.

Cel mai grav scenariu este atunci când vom avea un număr crescut de cazuri de la o zi la alta, care vor sufoca sistemul medical, în mod special ATI. În acest moment nu suntem acolo. Acum avem 300 de pacienți la ATI. Pragul roșu este să avem 2000 de cazuri la Terapie Intensivă, ceea ce nu este în acest moment”, a adăugat ministrul Sănătății.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INCENDIU LA HOTELUL VIGO DIN PLOIEŞTI

Un incendiu a izbucnit, azi, la hotelul Vigo de pe Boulevardul Independenței din Ploieşti. Incendiul a afectat un motor electric...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies