29 septembrie 2023
No menu items!

A fost ziua Valentino Rossi!

Cele mai vizualizate articole

Valentino Rossi a demonstrat că este cel mai mare pilot din lume. La peste 41 de ani, acesta a reușit să revină pe podiumul MotoGP, alături de Fabio Quartararo, care s-a născut în anul când veteranul Rossi câștiga al doilea său trofeu de campion!

Mai mult, putem spune că astăzi, Valentino Rossi a fost de 4 ori pe podium, deoarece trei dintre ”elevii” săi, de la Moto3 și Moto2 s-au aflat pe podiumul de la clasele lor. Un loc trei la MotoGP, pentru Valentino Rosii îi aduce, în palmares, cel de al 235-lea podium al carierei! Fanii așteaptă și un loc1, greu de atins, dar Rossi a arătat că nu se lasă și că face totul pentru a se menține, în al 25-lea an al carierei sale, printre primii și, cine știe, va face o surpriză!

Cursa MotoGP a fost una plină de abandonuri, prin erori de pilotaj sau probleme tehnice. Cursa s-a ținut pe o suprafață care atingea și temperauri de peste 60 de grade Celsius. Cu toate acestea Fabio Quartararo a demonstrat că merită să fie campion. A mers tot timpul cursei fără greșeală și și-a păstrat o distanță mai mult decât confortabilă față de urmăritori. Până în penultima tură, Rossi se afla pe locul doi, dar, o mică eroare, i-a dat impuls, colegului său de echipă, Maverick Vinales, să-l devanseze. Victorie pe linie a celor de la Yamaha, o triplă destul de rară în competiția mare.

La Moto3, Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) a câștigat cursa, urmat de John Mcphee (Petronas Sprinta Racing) și Celestino Vietti (SKY Racing Team VR46).

 

Moto2, cu podium 100% italian, a fost câștigată de Enea Bastianini (Italtrans Racing Team), urmat de fratele vitreg al lui Valentino Rossi, Luca Marini (SKY Racing Team VR46) și Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46).

La cursa electrică, MotoE, podiumul a fost următorul: Dominique Aegerter, Jordi Torres și Mattia Casadei.

Urmează o pauză de aproape două săptămâni, următoarea cursă va fi la Brno, în Cehia pe 9 august.

5/5 - (2 votes)

Evaluează articolul

5/5 - (2 votes)

Cele mai noi știri

ALERTĂ PORTOCALIE LA GORNET DIN CAUZA UNUI INCENDIU MASIV

Incendiu masiv de vegetație uscată în satul Gornet! Focul se manifestă pe aproximativ 20 de hectare, iar intervenția este...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH