6 februarie 2023
No menu items!

9 ROMÂNI CARE LUCRAU LA O FERMA DIN SPANIA AU FOST DIAGNOSTICAȚI CU COVID-19

Cele mai vizualizate articole

9 români , din totalul de 300 care lucrează la o ferma din Spania, au fost diagnosticați cu COVID -19.
Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor obținute de reprezentantul misiunii diplomatice, la o fermă agricolă din localitatea Chañe, provincia Segovia, Comunitatea autonomă Castilla y Leon, unde își desfășoară activitatea 600 de persoane, aproximativ 300 fiind cetățeni români. 9 cetățeni români au fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 și se află în prezent în izolare, în locuințe puse la dispoziție de angajator, iar alți 8 cetățeni români, contacți direcți ai persoanelor infectate, au fost plasați în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile. Starea de sănătatea a persoanelor infectate este bună, acestea fiind asimptomatice sau prezentând simptome ușoare. Persoanele infectate și cele aflate în autoizolare dispun de hrană și bunuri de primă necesitate.

Reprezentanții fermei au subliniat că întreg personalul va fi testat, în mod etapizat, iar activitatea va continua, cu respectarea condițiilor sanitare. Situația epidemiologică de la ferma în cauză este monitorizată de către Direcția teritorială sanitară Segovia.

MAE precizează că reprezentantul ambasadei a purtat un dialog și cu aproximativ 50 dintre cetățenii români care își desfășoară activitatea la ferma respectivă.

Ambasada României la Madrid continuă dialogul cu autoritățile spaniole și menține contactul cu angajatorul și cetățenii români, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.- se precizeaza intr- un comunicat MAE.

De la începutul pandemiei și pana in prezent 5486 de romani aflați in diaspora au fost infectați cu noul coronavirus , dintre acestia 561 fiind din Spania .

 

( fotografie cu caracter informativ )

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Accident la Măgurele soldat cu două victime!

Noaptea trecută, în jurul orei 03.30, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Vălenii de Munte au fost sesizați despre faptul...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH