10 august 2022
No menu items!

SATUL GORNET VA FI SCOS DIN CARANTINA

Cele mai vizualizate articole

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a adoptat, azi, hotărârea privind ridicarea carantinei zonale în satul Gornet, începând cu data şi ora emiterii ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
În perioada următoare, starea de sănătate a populaţiei din satul Gornet, comuna Gornet, va fi monitorizată prin intermediul asistenţei medicale primare (medici de familie, asistenţi sociali), sub supravegherea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.
Reamintim că starea de carantină a fost instituită în localitatea Gornet la data de 22 iulie, după ce aici fuseseră depistate 15 cazuri pozitive de COVID-19 în decurs de două săptămâni.
Ulterior instituirii carantinei au fost depistate 13 cazuri noi de infecţie COVID-19, dintre care patru au fost din comunitate şi nouă au fost din rândul contacţilor celor 15 cazuri confirmate înainte de instituirea carantinei zonale. Dintre cele patru cazuri din comunitate, două sunt izolate în spital, iar două la domiciliu. Pentru acestea au fost identificaţi zece contacţi, patru având test RT-PCR pentru SARS-CoV-2 negativ, iar ceilalţi şase fiind carantinaţi la domiciliu.
Până la acest moment, nu a fost emis Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, pentru ridicarea carantinei zonale.
Autorităţile din Gornet au obţinut, ieri, la Curtea de Apel Bucureşti, anularea ordinului DSU privind carantinarea localităţii, însă decizia nu este definitivă.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Bucureștean prins la volan sub influența substanțelor psihoactive!

La data de 9 august a.c., în jurul orei 19.45, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH