16 aprilie 2024
No menu items!

Unde mai poți merge în vacanță? Care sunt țările unde poți merge fără a sta în carantină sau să ai test PCR?

Cele mai vizualizate articole

Puține mai sunt țările în care poți să-ți petreci vacanța fără alte cheltuieli sau fără să stai în carantină.

În prezent, din cauza numărului tot mai mare de cazuri confirmate de COVID-19 în țara noastră, tot mai multe state europene, inclusiv din rândul celor care au reprezentat destinații turistice preferate de români, au impus restricții de călătorie pentru persoanele care vin din România.În momentul de față, românii încă mai pot circula fără restricții în țări europene precum Bulgaria, Turcia, Franța, Germania, Spania, Malta sau Croația. Austria, Cehia și Grecia au impus obligativitatea testului COVID-19 pentru cetățenii români. Alte țări europene, precum Slovenia, Slovacia, Marea Britanie sau Italia impun o carantină obligatorie de 14 zile pentru turiștii veniți din România. De asemenea, Cipru a plasat România în categoria „C” de țări ai căror cetățeni nu pot intra ca turiști.

În zona Asia și Orientul Mijlociu, Maldive este deschisă turiștilor, inclusiv cei români. De asemenea, accesul în Dubai este permis, cu condiția efectuării unui test COVID-19 (PCR). Accesul în Indonezia este și el permis pe cale aeriană dar doar pentru cei care au obținut viză după 31 martie 2020, conform MAE. Autoritățile din Nepal au anunțat că muntele Everest va fi din nou accesibil de la 17 august. De asemenea, Sri Lanka va fi, teoretic, redeschisă de la 15 septembrie, deși nimic nu e sigur în prezent. Cambodgia poate fi și ea, tot teoretic, vizitată, dar condițiile de intrare sunt atât de stricte încât par a fi menite să îi descurajeze pe potențialii turiști: la sosirea pe aeroport, trebuie să prezinți o garanție de 2.000 de dolari cu care să plătești testul COVID și eventualul tratament în cazul în care ești depistat pozitiv. În plus, trebuie să stai 14 zile în carantină. Rămân închise pentru turism Vietnamul, Filipine, Malaezia, Myanmar, Singapore, Thailanda, Israel, Qatar, Iordania.

De pe 6 iunie, Zanzibarul s-a redeschis turiștilor, după ce pe 20 martie fuseseră închise toate activitățile economice în Tanzania. De asemenea, au fost reluate toate zborurile charter și cele regulate către această destinație turistică. Kenya este și ea deschisă turiștilor de la 1 august. În Nigeria,pentru a intra ca turist trebuie să faci test obligatoriu și autoizolare timp de 14 zile. Conform MAE, la sosirea în Egipt toți cetățenii români care desfășoară alte activități decât cele turistice vor intra în izolare pentru 7 zile. În stațiunile turistice pot ateriza numai avioane charter (ale țărilor care permit deplasarea în Egipt), strict cu turiști. La sosirea pe aeroporturile din Egipt se vor lua măsuri speciale de verificare a temperaturii pasagerilor fără a se solicita testare PCR. În continuare rămân închise Mozambic, Mauritius, Seychelles, Madagascar, Tunisia, Africa de Sud și Maroc.

Costa Rica și-a redeschis granițele pentru turism de la 1 august. Pentru români, situația e un pic mai complicată. Turiștii din România sunt obligați să stea o perioadă de 14 zile în carantină într-una din următoarele țări: Germania, Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Slovacia, Slovenia, Spania, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, Cehia, Suedia și Elveția, informează MAE.

Dominica se redeschide pentru turiști pe 7 august. Republica Dominicană și-a redeschis frontierele de la 1 iulie, iar pe 19 iulie s-a decretat stare de urgență sanitară pentru 45 de zile. În prezent, conform MAE, există zboruri dinspre Europa către această destinație. Pentru cetățenii străini care ajung în Republica Dominicană este obligatorie testarea COVID-19 la intrarea în țară. Persoanele pozitive simptomatice vor fi internate contra cost, iar cele pozitive asimptomatice vor intra in auto-izolare 14 zile. Deși frontierele sunt deschise, MAE nu recomandă petrecerea de sejururi turistice în Republica Dominicană, în condițiile în care în această țară e decretată în prezent starea de urgență și gradul de ocupare a spitalelor din Santo Domingo a ajuns la 103%. De asemenea, mai este permis accesul în țări precum Paraguay, St. Kitts & Nevis sau St. Vincent & Grenadines, dar doar dacă turistul acceptă să petreacă 14 zile în carantină.

Și în Australia veți intra în carantină, dacă doriți o vacanță într-una dintre cele mai îndepărtate țări față de România!

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

ATENŢIE, PĂRINŢI! UN COPIL A DISPĂRUT DINTR-UN PARC DIN PLOIEŞTI! SFATUL POLIŢIŞTILOR

În această după amiază, în jurul orei 18.45, un bărbat a anunţat la 112 faptul că fiul prietenei sale,...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies