16 aprilie 2024
No menu items!

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre situația în care se află România, în contextul continuării pandemiei de COVID-19, înainte de începerea anului școlar și a alegerilor locale

Cele mai vizualizate articole

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că avem din nou un record de infectări cu noul coronavirus, ceea ce este ”mult prea mult”. Şeful statului consideră că, dacă se iau măsuri stricte se pot organiza alegeri, iar despre moţiunea de cenzură anunțată de PSD a afirmat că este ”o măsură populistă, electoralistă, fără rost”. Potrivit șefului statului, provocarea pentru autorităţile locale este să găsească soluţii pentru ca elevii să meargă la şcoală în condiţii de siguranţă.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel, miercuri, la români să poarte mască şi să păstreze distanţa, în contextul în care s-a înregistrat un nou record privind numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus. „Dragi români, astăzi din păcate avem iarăşi un record total nedorit peste 1.400 de persoane găsite de ieri până astăzi cu COVID 19. Este prea mult şi vă rog, vă invit pe toţi purtaţi mască, păstraţi distanţa ca să scăpăm de epidemie”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Este important pentru români să ştie că la acest moment în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare şi sperăm ca într-un viitor cât se poate de apropiat să beneficieze de un vaccin. România este parte din acest efort şi România s-a înscris la UE în prima etapă pentru 10 milioane de doze de vaccin atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE”, a spus şeful statului. Reacția lui Iohannis vine după ce miercuri au fost raportate încă 1.415 cazuri noi de coronavirus în România, un nou record pentru țara noastră.

Şeful statului a afirmat că, în contextul alegerilor locale ”trebuie să ne asigurăm că toate măsurile pentru a proteja sănătatea cetăţenilor sunt luate”: ”Aşa funcţionează democraţia. Din când în când se ţin alegeri. Ele trebuiau ţinute în iunie. Nu s-au putut ţine atunci fiindcă nu s-a găsit o cale de organizare cu măsuri suficiente. Acum, Parlamentul a stabilit pe 27 alegerile. Asta nu am stabilit nici eu, nici Guvernului, asta să fie clar în caz că cineva acuză pe cineva. Dacă se iau măsuri sanitare stricte se pot ţine alegeri. Însă care e numărul critic când nu se mai pot ţine alegeri, asta trebuie să ne spună Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică”.

În privința modului în care va începe noul an școlar, Iohannis a precizat: “Toate aceste chestiuni trebuie lămurite în plan local. De aceea am subliniat că decizia se descentralizează. Nu e posibil să stabilim la Bucureşti dacă într-o şcoală din Brăila poate să înceapă anul şcolar sau nu. Provocarea acum pentru primari, consilieri, conducerea consiliilor judeţene e să găsească soluţii în fiecare judeţ şi localitate pentru ca acolo copiii să meargă la şcoală în condiţii de siguranţă. Dacă un primar spune că nu are soluţii, atunci nu văd de ce ar candida în continuare pentru poziţia de primar”.

Despre moțiunea de cenzură, pe care PSD a anunțat că o va depune luni în Parlament, președintele României a declarat: ”Atunci când a fost înlăturat din fericire Guvernul PSD, în toamna anului trecut, toată lumea a ştiut că avem un Guvern minoritar cate trebuie să gestioneze afacerile publice până se fac alegerile parlamentare. După scurt timp, PSD a făcut o pasiune pentru moţiune de cenzură. Nu trebuie, după părerea mea să plece. E o măsură populistă, electoralistă, fără rost. Mai e puţin timp până la alegeri. De ce să depui moţiune de cenzură? PSD vrea să arate că se opune unui Guvern care pregăteşte alegerile. Asta vom urmări cu mare atenţie dacă trece sau nu. Am avut situaţii când a trecut şi situaţii când nu a trecut. Eu nu îmi doresc să treacă moţiunea”.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE FURTUNI ÎN PRAHOVA

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru 23 de judeţe,...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies