12 august 2022
No menu items!

S.O.S în 20 de minute până în București – Prima ridicare de la sol de pe Heliportul S.O.S Sinaia

Cele mai vizualizate articole

Astăzi, 14 august 2020, a avut loc ceremonia de acreditare a Heliportului din Sinaia în prezența primarului orașului Sinaia Vlad Oprea, alături de George Brezoi- subprefectul județului Prahova, George Barbu- primarul orașului Azuga, Mariana Miu- Managerul Spitalului Orășenesc Sinaia, dar și a reprezentanților Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova, Salvamontului Prahova, Serviciului de Ambulanță Județean Prahova.
Cu această ocazia s-a realizat și prima ridicare de la sol și zbor de recunoaștere cu un elicopterul SMURD de pe Heliportul SOSSinaia.
Investițiile în dezvoltarea sistemului medical sinăian sunt o prioritate pentru mine, iar de la trecerea Spitalului orășenesc Sinaia, în 2009, în subordinea Consiliului Local Sinaia, am făcut anual lucrări de reabilitare a clădirilor și achiziții de echipamente și instrumentar medical de ultimă generație. Ne pregătim să finalizăm Spitalul Nou pentru care avem deja dotările asigurate din fonduri europene. În martie, am demarat construirea Heliportului S.O.S Sinaia cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență și a Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., care au urgentat procedura de acreditare și includerea noastră pe lista heliporturilor disponibile pe teritoriul României, în proximitatea spitalelor. De astăzi, pot fi transportați pe cale aeriană, pacienții critici proveniți din unitățile sanitare de pe o rază de 70 de km de Sinaia. Prin acest proiect vital pentru Valea Prahovei am reușit să reducem durata de transfer spre o unitate spitalicească din București, la doar 20 de minute. Heliportul SOS Sinaia salvează vieți!”- a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia
Primăria orașului Sinaia a demarat în regim de urgență lucrările pentru acest punct operațional de preluare de la sol cu elicoptere SMURD, la sfârșitul lunii martie. Valoarea investiția este de 163.000 lei și a fost realizată cu finanțare de la bugetul local.
Beneficiarii direcți ai proiectului de investiție provin din orașele: Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal, Râșnov, Moroieni, Comarnic, Breaza, Câmpina, Bănești, Băicoi, Blejoi și din comunele și satele din împrejurimi.

Necenzuratph.ro- heliport sinaia

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Protecția Consumatorului a oprit temporar trei operatori economici de pe Valea Prahovei!

Comandamentul Munte 2022, al ANPC, a desfășurat acțiuni de control în perioada 04-07.07.2022, în care au fost verificați 22...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH