12 august 2022
No menu items!

CRESTE NUMĂRUL CAZURILOR COVID DIN FOCARUL DE LA CENTRUL DE COPII DIN VALENII DE MUNTE

Cele mai vizualizate articole

Focarul de COVID-19 de la centrul de plasament din Vălenii de Munte se extinde, în ultimele 24 de ore fiind confirmate aici cinci cazuri noi de îmbolnăvire. Astfel, numărul total al persoanelor infectate în această unitate a ajuns la 28, fiind vorba despre 23 de copii şi cinci adulţi, angajaţi ai centrului. În urma evaluării medicale, şapte dintre copiii infectaţi au rămas izolaţi în spital, iar ceilalţi 16 sunt în izolare la centru de plasament, fiind monitorizaţi zilnic de către un medic pediatru.
Reamintim că 12 focare de COVID-19 sunt active în Prahova, ele fiind distribuite astfel: cinci la agenţi economici, unul la o subunitate a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, unul la o secţia a Spitalului de Psihiatrie Voila, unul la primăria Blejoi, unul la Trezoreria Ploieşti, două în centre de îngrijire a persoanelor adulte şi unul la centrul de plasament de la Vălenii de Munte.
În plus, Prahova este şi azi pe primul loc în rândul judeţelor cu cele mai multe cazuri de COVID-19, fiind raportate 91 de noi îmbolnăviri. Astfel, totalul celor confirmaţi cu noul coronavirus este de 3.244 de persoane, dintre care 747 sunt cazuri active.
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 este de 328, dintre care 300 sunt ocupate.
De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, DSP Prahova a emis 450 de decizii de izolare şi 2.646 de carantină.
Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 17071 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori şi persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanţe în acele ţări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Protecția Consumatorului a oprit temporar trei operatori economici de pe Valea Prahovei!

Comandamentul Munte 2022, al ANPC, a desfășurat acțiuni de control în perioada 04-07.07.2022, în care au fost verificați 22...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH