23 iulie 2024
No menu items!

IULIAN DUMITRESCU CERE CONSILIULUI JUDEȚEAN PRAHOVA MĂSURI URGENTE LA UNITĂȚILE DGASPC, DUPĂ APARIȚIA FOCARELOR DE COVID

Cele mai vizualizate articole

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, cere conducerii Consiliului Judeţean Prahova să ia măsuri urgente în centrele din subordinea sa pentru a evita tragedii de proporţii similare celor de la Galaţi sau Mureş, reacţia liderului liberal venind după confirmarea a trei focare de COVID-19 în centre ale DGASPC Prahova.
„Uneori, în administraţie nu poţi să mişti lucrurile din lipsa banilor. În situaţia centrelor cu focare de coronavirus, nu e vorba de lipsa banilor. Actuala conducere a Consiliului Judeţean nu are nicio scuză că, timp de 6 luni de la la debutul pandemiei în România, nu a creat proceduri clare prin care să-i protejeze pe cei aflaţi în centrele de plasament şi căminele de bătrâni. Mai ales că ştiam de la Galaţi, Mureş sau chiar din presa internaţională că aceste centre sunt cele mai vulnerabile: există riscul ca, dacă se îmbolnăveşte o persoană, să fie infectaţi toţi – fie angajaţi, fie beneficiari ai serviciilor de asistenţă socială. Cer Consiliului Judeţean Prahova să ia măsuri urgente la căminele şi centrele subordonate astfel încât să nu ajungem la tragedii de proporţiile celor de la Galaţi sau Mureş”, a declarat Iulian Dumitrescu, candidatul PNL-USR-PLUS Prahova la preşedinţia Consiliului Judeţean. Acesta critică lipsa de reacţie a CJ, arătând că, astfel, conducerea acestei instituţii dovedeşte nepăsare faţă de o situaţie atât de gravă.
„Ne trebuie soluţii pe două paliere: pe de o parte, trebuie să alocăm mai mulţi bani decât a făcut până acum CJ, pe de altă parte, ne trebuie un alt tip de abordare administrativă. Dacă prahovenii îmi vor acorda votul lor în 27 septembrie, voi dispune un audit la nivelul serviciilor de asistenţă socială şi apoi acestea vor fi reformate din temelii, cu două preocupări majore: sănătatea oamenilor şi integrarea socială a copiilor instituţionalizaţi”, a concluzionat Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova.
Reamintim că, în acest weekend, au fost confirmate 3 focare de COVID-19 la centre care funcţionează în subordinea DGASPC Prahova, instituţie coordonată de CJ. Unul dintre ele este la centrul de plasament de la Vălenii de Munte, unde 23 de copii sunt infectaţi cu noul coronavirus, dar şi cinci angajaţi ai instituţiei.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

UPDATE/COD GALBEN DE PLOAIE TORENŢIALĂ ŞI VIJELIE ÎN PESTE 10 LOCALITĂŢI PRAHOVENE

Un Cod galben de averse torenţiale şi vijelie a fost emis, în urmă cu câteva minute, pentru 13 localităţi...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies