10 august 2022
No menu items!

”Pregătirile pentru a atrage bani europeni sunt foarte avansate. Eforturile guvernului se concentrează pe infrastructură”- a declarat Klaus Iohannis după întânirea cu premerul Ludovic Orban

Cele mai vizualizate articole

Președintele României a făcut o serie de declarații după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri. Au participat viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Finanțelor Florin Cîțu, ministrul Economiei Virgil Popescu, ministrul Transporturilor Lucian Bode și ministrul Agriculturii Adrian Oros.

Discuțiile de la Cotroceni au avut ca temă principală atragerea fondurilor europene necesare redresării economiei. Președintele a precizat că autostrăzile rămân principala prioritatea a executivului, însă fonduri substanțiale vor fi alocate pentru mediu și agricultură.

Guvernul lucrează în prezent la identificarea proiectelor care vor fi incluse în Planul Național de Reziliență și lucrează cu Comisia Europeană ca proiectele să fie eligibile, să poată fi finanțate din aceste fonduri. Pregătirile sunt foarte avansate.

Eforturile guvernului în acest moment se concentrează pe infrastructură. România are foarte multă nevoie de autostrăzi și căi ferate. În acest domeniu pot să spun că suntem foarte avansați. Avem mai multe tronsoane pregătite pentru a fi incluse în proiecte.

O altă preocupare pe care am insistat foarte mult astăzi e partea de agricultură și protecția mediului. Fermierii români au mare nevoie să fie susținuți. Pe lângă problemele cauzate de pandemie, fermierii se confruntă cu dificultăți generate de secetă. Lucrăm pe două direcții importante. Prima, guvernul a prevăzut la rectificare fonduri substanțiale destinate fermierilor afectați de secetă. Știu că au fost tot felul de fake news în spațiul public pe această chestiune.

A doua linie este pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situații și lucrăm intens la elaborarea unor proiecte care vizează irigații și combaterea secetei. Proiecte care vin să îmbunătățească întreg cadrul”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Bucureștean prins la volan sub influența substanțelor psihoactive!

La data de 9 august a.c., în jurul orei 19.45, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH